,, ,

Telmessos Antik Tiyatrosu

Seyahat 19.05.2023 - 17:21, Güncelleme: 19.05.2023 - 17:21 9587+ kez okundu.
 

Telmessos Antik Tiyatrosu

Telmessos Antik Tiyatrosu
Telmessos Antik Tiyatrosu ,  Fethiye 'nin merkezinde bulunan önemli bir tarihi mekandır. Tiyatro, Likya dönemine ait olup M.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Telmessos Antik Tiyatrosu, şehrin Likya dönemindeki başkenti olan Telmessos'un kalıntıları arasında yer almaktadır. Tiyatro, doğal bir amfitiyatro şeklinde, yamaç üzerine oturtulmuştur ve yaklaşık 6.000 kişi kapasitelidir. Tiyatronun mimari tarzı, Roma dönemi etkilerini taşımaktadır. Tiyatronun hâlâ bir kısmı ayakta kalmış olup restorasyon çalışmaları yapılmıştır. Telmessos Antik Tiyatrosu, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunmaktadır. Etkileyici mimarisi ve manzarasıyla, Fethiye'ye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Ayrıca tiyatro, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında konserler, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. Telmessos Antik Tiyatrosu'nu ziyaret ederek, Likya dönemine ait bir yapıyı keşfedebilir, tarihi atmosferin tadını çıkarabilir ve muhteşem bir manzara eşliğinde geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz.
Telmessos Antik Tiyatrosu

Telmessos Antik Tiyatrosu Fethiye 'nin merkezinde bulunan önemli bir tarihi mekandır. Tiyatro, Likya dönemine ait olup M.Ö. 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Telmessos Antik Tiyatrosu, şehrin Likya dönemindeki başkenti olan Telmessos'un kalıntıları arasında yer almaktadır.

Tiyatro, doğal bir amfitiyatro şeklinde, yamaç üzerine oturtulmuştur ve yaklaşık 6.000 kişi kapasitelidir. Tiyatronun mimari tarzı, Roma dönemi etkilerini taşımaktadır. Tiyatronun hâlâ bir kısmı ayakta kalmış olup restorasyon çalışmaları yapılmıştır.

Telmessos Antik Tiyatrosu, ziyaretçilere tarihi bir atmosfer sunmaktadır. Etkileyici mimarisi ve manzarasıyla, Fethiye'ye gelen turistlerin uğrak noktalarından biri haline gelmiştir. Ayrıca tiyatro, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında konserler, tiyatro gösterileri ve diğer kültürel etkinlikler düzenlenmektedir.

Telmessos Antik Tiyatrosu'nu ziyaret ederek, Likya dönemine ait bir yapıyı keşfedebilir, tarihi atmosferin tadını çıkarabilir ve muhteşem bir manzara eşliğinde geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.