,, ,

Fal Türleri

Astroloji 14.06.2023 - 17:53, Güncelleme: 14.06.2023 - 17:56 3891+ kez okundu.
 

Fal Türleri

Fal Türleri
Fal, çeşitli araçlar yardımıyla içinde bulunulan zaman ve gelecekle ilgili tahminlerde bulunmaya çalışan bir yöntemdir. Falın kökeni çok eski zamanlara, yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Falın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en sık rastladığımız fal çeşitleri şunlardır: Tarot Falı: 78 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. Tarot falı, kişinin geçmişini, şimdiki durumunu ve gelecekteki olası olayları yorumlamaya çalışır. Tarot falı, Orta Çağ’ın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Kahve Falı: Kahvenin telvesinin fincanda oluşturduğu şekilleri yorumlayan bir fal çeşididir. Kahve falı, Osmanlı döneminde yaygınlaşmıştır. Kahve falında, şekillerin anlamları ve konumları önemlidir İskambil Falı: 52 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. İskambil falı, kişinin yakın gelecekte yaşayacağı olayları tahmin etmeye çalışır. İskambil falı, kökeni antik Mısır’a dayanan tarot kartlarının oyuna dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır. Katina Falı: 65 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. Katina falı, özellikle aşk hayatı ile ilgili konularda iyi sonuçlar veren ve yol gösterici özelliği bulunan bir faldır. Katina falı, adını İzmir’de yaşamış medyum Katina’dan alır. Su Falı: Su üzerinde beliren silüetleri, yüzleri ve olayları görebilmeye ve yorumlamaya dayanan bir fal çeşididir. Su falı, kökeni M.Ö. 3000 yıllarında Pers İmparatorluğu’na dayanmaktadır. Su falı, bakılması en zor olan faldır. Yıldızname : Kişinin adı, anne adı, doğum tarihi ve saati gibi bilgilere göre yapılan hesaplamalara dayanan bir astrolojik yorumlama çeşididir. Yıldızname, kişinin doğumdan ölüme kadar uzanan süreyi özetler. Yıldızname, Osmanlı döneminde popüler olmuş bir faldır.
Fal Türleri

Fal, çeşitli araçlar yardımıyla içinde bulunulan zaman ve gelecekle ilgili tahminlerde bulunmaya çalışan bir yöntemdir. Falın kökeni çok eski zamanlara, yaklaşık 5000 yıl öncesine kadar gitmektedir. Falın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan en sık rastladığımız fal çeşitleri şunlardır:

Tarot Falı: 78 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. Tarot falı, kişinin geçmişini, şimdiki durumunu ve gelecekteki olası olayları yorumlamaya çalışır. Tarot falı, Orta Çağ’ın sonlarına doğru ortaya çıkmıştır.


Kahve Falı: Kahvenin telvesinin fincanda oluşturduğu şekilleri yorumlayan bir fal çeşididir. Kahve falı, Osmanlı döneminde yaygınlaşmıştır. Kahve falında, şekillerin anlamları ve konumları önemlidir


İskambil Falı: 52 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. İskambil falı, kişinin yakın gelecekte yaşayacağı olayları tahmin etmeye çalışır. İskambil falı, kökeni antik Mısır’a dayanan tarot kartlarının oyuna dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır.


Katina Falı: 65 karttan oluşan bir desteye dayanan bir fal çeşididir. Katina falı, özellikle aşk hayatı ile ilgili konularda iyi sonuçlar veren ve yol gösterici özelliği bulunan bir faldır. Katina falı, adını İzmir’de yaşamış medyum Katina’dan alır.


Su Falı: Su üzerinde beliren silüetleri, yüzleri ve olayları görebilmeye ve yorumlamaya dayanan bir fal çeşididir. Su falı, kökeni M.Ö. 3000 yıllarında Pers İmparatorluğu’na dayanmaktadır. Su falı, bakılması en zor olan faldır.


Yıldızname : Kişinin adı, anne adı, doğum tarihi ve saati gibi bilgilere göre yapılan hesaplamalara dayanan bir astrolojik yorumlama çeşididir. Yıldızname, kişinin doğumdan ölüme kadar uzanan süreyi özetler. Yıldızname, Osmanlı döneminde popüler olmuş bir faldır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.