,, ,

Facebook’ta Cumhurbaşkanlığı Logosuyla Dolandırıcılık

Gündem 14.08.2023 - 17:24, Güncelleme: 14.08.2023 - 17:24 3757+ kez okundu.
 

Facebook’ta Cumhurbaşkanlığı Logosuyla Dolandırıcılık

Facebook'tan Cumhurbaşkanı'nın logosunu kullanarak kredi kartı aidat iadesi dolandırıcılığı
Facebook’ta Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak kredi kartı aidat iadesi dolandırıcılığı yapan bir grup, vatandaşları mağdur etti. Dolandırıcılar, T.C İletişim Başkanlığı ismini kullanarak, “Kamuya önemli duyuru vatandaşlarımızın kullandığı kredi kartlarının aidat iade işlemleri yürürlüğe girmiştir. Aidat iadesini aktarmak için şimdi başvur butonun kullanabilirsiniz” şeklinde bir reklam yayınladı. Reklamı gören vatandaşlar, reklamdaki “Başvur” butonuna tıkladıklarında dolandırıcıların sitesine yönlendirildi. Sitede, vatandaşlardan kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgileri istendi. Vatandaşlar, bu bilgileri verdikten sonra dolandırıcılar tarafından paraları çekildi. Vatandaşların bu dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları ve Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak yapılan reklamlara itibar etmemeleri gerekiyor. Dolandırıcılara kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgileri vermeyin. Dolandırıcılığın nasıl engelleneceği Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak yapılan reklamlara itibar etmeyin. Kredi kartı bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Kredi kartı aidat iadelerinizi, bankanızın resmi internet sitesi veya müşteri hizmetlerinden alın. Kredi kartı işlemlerinizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, hemen bankanızın müşteri hizmetlerine başvurun.
Facebook'tan Cumhurbaşkanı'nın logosunu kullanarak kredi kartı aidat iadesi dolandırıcılığı

Facebook’ta Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak kredi kartı aidat iadesi dolandırıcılığı yapan bir grup, vatandaşları mağdur etti. Dolandırıcılar, T.C İletişim Başkanlığı ismini kullanarak, “Kamuya önemli duyuru vatandaşlarımızın kullandığı kredi kartlarının aidat iade işlemleri yürürlüğe girmiştir. Aidat iadesini aktarmak için şimdi başvur butonun kullanabilirsiniz” şeklinde bir reklam yayınladı. Reklamı gören vatandaşlar, reklamdaki “Başvur” butonuna tıkladıklarında dolandırıcıların sitesine yönlendirildi. Sitede, vatandaşlardan kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgileri istendi. Vatandaşlar, bu bilgileri verdikten sonra dolandırıcılar tarafından paraları çekildi.

Vatandaşların bu dolandırıcılığa karşı dikkatli olmaları ve Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak yapılan reklamlara itibar etmemeleri gerekiyor. Dolandırıcılara kredi kartı bilgileri ve kişisel bilgileri vermeyin.

Dolandırıcılığın nasıl engelleneceği

Cumhurbaşkanlığı’nın logosunu kullanarak yapılan reklamlara itibar etmeyin. Kredi kartı bilgilerinizi ve kişisel bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın. Kredi kartı aidat iadelerinizi, bankanızın resmi internet sitesi veya müşteri hizmetlerinden alın. Kredi kartı işlemlerinizle ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız, hemen bankanızın müşteri hizmetlerine başvurun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.