,, ,

Evde doğal oyun hamuru nasıl yapılır?

Yaşam 14.10.2023 - 09:51, Güncelleme: 14.10.2023 - 09:51 14949+ kez okundu.
 

Evde doğal oyun hamuru nasıl yapılır?

Evde doğal oyun hamuru nasıl yapılır?
Evde doğal oyun hamuru yapmak, hem eğlenceli hem de ekonomik bir aktivitedir. Doğal oyun hamuru çocuklarınızın yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, doğal malzemelerden yapıldığı için çocuklar için güvenlidir. Evde doğal oyun hamuru yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 su bardağı un 1 su bardağı su 1/4 su bardağı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı gıda boyası (isteğe bağlı) Yapılışı: Un, tuz ve sıvı yağı bir kapta karıştırın. Suyu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanmaya başlayınca gıda boyasını ekleyin ve karıştırın. Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Buzdolabından çıkan hamuru çıkarın ve oyun oynamaya başlayın. Püf noktaları: Hamur çok kuru olursa, biraz daha su ekleyin. Hamur çok nemli olursa, biraz daha un ekleyin. Gıda boyası yerine, meyve ve sebzelerin renklerini kullanarak doğal oyun hamuru yapabilirsiniz. Doğal oyun hamuru tarifleri: Kahverengi oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kakao. Yeşil oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı ıspanak püresi. Pembe oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı çilek püresi. Sarı oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı havuç püresi. Evde doğal oyun hamuru yaparak, çocuklarınızın keyifli ve güvenli bir şekilde oyun oynamalarını sağlayabilirsiniz.
Evde doğal oyun hamuru nasıl yapılır?

Evde doğal oyun hamuru yapmak, hem eğlenceli hem de ekonomik bir aktivitedir. Doğal oyun hamuru çocuklarınızın yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, doğal malzemelerden yapıldığı için çocuklar için güvenlidir.

Evde doğal oyun hamuru yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı gıda boyası (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Un, tuz ve sıvı yağı bir kapta karıştırın.
  2. Suyu azar azar ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  3. Hamur toparlanmaya başlayınca gıda boyasını ekleyin ve karıştırın.
  4. Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika bekletin.
  6. Buzdolabından çıkan hamuru çıkarın ve oyun oynamaya başlayın.

Püf noktaları:

  • Hamur çok kuru olursa, biraz daha su ekleyin.
  • Hamur çok nemli olursa, biraz daha un ekleyin.
  • Gıda boyası yerine, meyve ve sebzelerin renklerini kullanarak doğal oyun hamuru yapabilirsiniz.

Doğal oyun hamuru tarifleri:

  • Kahverengi oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı kakao.
  • Yeşil oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı ıspanak püresi.
  • Pembe oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı çilek püresi.
  • Sarı oyun hamuru: 1 su bardağı un, 1 su bardağı su, 1/4 su bardağı tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı havuç püresi.

Evde doğal oyun hamuru yaparak, çocuklarınızın keyifli ve güvenli bir şekilde oyun oynamalarını sağlayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.