,, ,

Emir Mavitan Kimdir

Kimdir 06.12.2022 - 09:18, Güncelleme: 06.12.2022 - 09:18 6302+ kez okundu.
 

Emir Mavitan Kimdir

Emir Mavitan Kimdir
Emir Mavitan 21 Ocak 1993’te İstanbul’da doğdu. Ortaokul yıllarında başlayan kısa film çekme tutkusu onu Yeditepe Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema okumaya yönlendirdi. Üniversite ikinci sınıftayken çektiği Re-Era adlı bilimkurgu temalı kısa filmi festivallerde büyük ilgi gördü. Üçüncü sınıftayken kendi yapım firması olan MUG Production’ı kurdu. Son sınıfa geldiğinde ise TRT ortak yapımı olan Göçebe adlı fantastik/dram temalı ilk uzun metraj filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. Emir Mavitan Bu film İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde Türkiye, Montreal Fantasia Uluslararası Film Festivali’nde de dünya prömiyerini yaptı.  Emir Mavitan Mezun olduktan sonra büyük bir medya firmasında prodüksiyon departmanını kurdu ve bir süre grubun çatısı altındaki dijital platformun yöneticiliğini üstlendi. Kısa bir süreliğine aynı grubun  dağıtım firmasındaki filmlerinin dağıtılması ve pazarlamasından da sorumlu olan Emir Mavitan , 2018 yılında büyük bir medya firmasından ayrıldı ve MUG Production çatısı altında kendi reklam film kampanyalarını çekmeye başladı. 2019 yılında The Strange Story of a Shining Pearl isimli fantastik/moda temalı kısa filmini çekti. Emir Mavitan Paralel evrenleri konu alan bu filmle “En İyi Film” de dahil birçok ödülün sahibi oldu. Kısa filmi Ruins ile 2022’de Seattle International Fashion Film Festival’da “En iyi Film” ödülüne layık görüldü, Croatia Fashion Film Festival’ın da kazananı oldu.
Emir Mavitan Kimdir

Emir Mavitan 21 Ocak 1993’te İstanbul’da doğdu. Ortaokul yıllarında başlayan kısa film çekme tutkusu onu Yeditepe Üniversitesi’nde Radyo, Televizyon ve Sinema okumaya yönlendirdi. Üniversite ikinci sınıftayken çektiği Re-Era adlı bilimkurgu temalı kısa filmi festivallerde büyük ilgi gördü. Üçüncü sınıftayken kendi yapım firması olan MUG Production’ı kurdu. Son sınıfa geldiğinde ise TRT ortak yapımı olan Göçebe adlı fantastik/dram temalı ilk uzun metraj filmin yönetmenliğini, senaristliğini ve yapımcılığını üstlendi. Emir Mavitan Bu film İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde Türkiye, Montreal Fantasia Uluslararası Film Festivali’nde de dünya prömiyerini yaptı. 

Emir Mavitan Mezun olduktan sonra büyük bir medya firmasında prodüksiyon departmanını kurdu ve bir süre grubun çatısı altındaki dijital platformun yöneticiliğini üstlendi. Kısa bir süreliğine aynı grubun  dağıtım firmasındaki filmlerinin dağıtılması ve pazarlamasından da sorumlu olan Emir Mavitan , 2018 yılında büyük bir medya firmasından ayrıldı ve MUG Production çatısı altında kendi reklam film kampanyalarını çekmeye başladı. 2019 yılında The Strange Story of a Shining Pearl isimli fantastik/moda temalı kısa filmini çekti. Emir Mavitan Paralel evrenleri konu alan bu filmle “En İyi Film” de dahil birçok ödülün sahibi oldu. Kısa filmi Ruins ile 2022’de Seattle International Fashion Film Festival’da “En iyi Film” ödülüne layık görüldü, Croatia Fashion Film Festival’ın da kazananı oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.