,, ,

Emanullah Gündüz: "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı Kurulmalı.

Siyaset 21.02.2023 - 14:36, Güncelleme: 21.02.2023 - 14:36 5506+ kez okundu.
 

Emanullah Gündüz: "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı Kurulmalı.

Emanullah Gündüz: "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı Kurulmalı.
Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah Gündüz : "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı kurulmalı. AFAD İçişleri Bakanlığından alınmalı. İçişleri Bakanlığı iç güvenlik ile ilgili olmalıdır. Bu Depremler doğal mı yapay mı araştırmalı." Genç Lider şu şekilde konuştu: "Daha önce de önerdiğimiz Deprem Bakanlığı fikrimizi tekrar gündeme getirmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor ve her yıl büyüklü küçüklü binlerce deprem meydana gelmekte ve her yıl yüz vatandaşımız deprem sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Deprem öncesi hazırlığı hem bina yapı denetimlerini hem de depreme hazırlık eğitimleri hem de deprem sonrası kurtarma ve koordinasyonu sağlamak için Deprem Bakanlığı şarttır. Her afet ve doğal olayda müdahale için AFAD baş aktördür ama AFAD İçişleri Bakanlığına bağlı yani İçişleri Bakanı her sele her depreme müdahil olduğu gibi güvenlik ile ilgili görevleri de vardır. İçişleri Bakanlığı iç güvenlik ile ilgili sorumlu olmalıdır ve Bakan ve Bakanlık buna odaklanıp çalışmalılar ama mevcut durumda İçişleri bakanının birbirinden farklı görev ve sorumlulukları vardır bu yönetim açısından yanlıştır. AFAD Kızılay ve Akut gibi STK'lar kamu kurumu haline getirilip imkan ve alanları büyütülüp Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığına bağlanmalılar. Belediyeler bina yapı denetimlerini tam yapamamaktalar çünkü hem vatandaştan vergi almakta hem de seçmen olarak oy almaktalar bu sebeple denetimler ve standartlar eksik yapılmaktadır. Belediyeler ile beraber Deprem Bakanlığı bu yapı denetim faaliyetlerini yapmalı. Depremsiz bir hayat dilerim ve Depremsiz hayat için Deprem Bakanlığı şarttır."
Emanullah Gündüz: "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı Kurulmalı.

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah Gündüz : "Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığı kurulmalı. AFAD İçişleri Bakanlığından alınmalı. İçişleri Bakanlığı iç güvenlik ile ilgili olmalıdır. Bu Depremler doğal mı yapay mı araştırmalı."

Genç Lider şu şekilde konuştu: "Daha önce de önerdiğimiz Deprem Bakanlığı fikrimizi tekrar gündeme getirmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor ve her yıl büyüklü küçüklü binlerce deprem meydana gelmekte ve her yıl yüz vatandaşımız deprem sebebiyle hayatını kaybetmektedir. Deprem öncesi hazırlığı hem bina yapı denetimlerini hem de depreme hazırlık eğitimleri hem de deprem sonrası kurtarma ve koordinasyonu sağlamak için Deprem Bakanlığı şarttır. Her afet ve doğal olayda müdahale için AFAD baş aktördür ama AFAD İçişleri Bakanlığına bağlı yani İçişleri Bakanı her sele her depreme müdahil olduğu gibi güvenlik ile ilgili görevleri de vardır. İçişleri Bakanlığı iç güvenlik ile ilgili sorumlu olmalıdır ve Bakan ve Bakanlık buna odaklanıp çalışmalılar ama mevcut durumda İçişleri bakanının birbirinden farklı görev ve sorumlulukları vardır bu yönetim açısından yanlıştır. AFAD Kızılay ve Akut gibi STK'lar kamu kurumu haline getirilip imkan ve alanları büyütülüp Deprem Afet ve Acil Yardım Bakanlığına bağlanmalılar. Belediyeler bina yapı denetimlerini tam yapamamaktalar çünkü hem vatandaştan vergi almakta hem de seçmen olarak oy almaktalar bu sebeple denetimler ve standartlar eksik yapılmaktadır. Belediyeler ile beraber Deprem Bakanlığı bu yapı denetim faaliyetlerini yapmalı. Depremsiz bir hayat dilerim ve Depremsiz hayat için Deprem Bakanlığı şarttır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.