,, ,

Elimi kedi ısırdı kuduz olur muyum?

Sağlık 10.08.2023 - 17:56, Güncelleme: 10.08.2023 - 17:56 5011+ kez okundu.
 

Elimi kedi ısırdı kuduz olur muyum?

Elimi kedi ısırdı kuduz olur muyum?
Elini kedi ısırdın ve Kuduz olup olmadığını merak ediyorsun. Kuduz , Kuduz virüsü taşıyan hayvanların ısırmasıyla veya tırmalaması ile bulaşan bir hastalıktır. Kuduz virüsü, merkezi sinir sistemine zarar verir ve ölüme neden olabilir. Kedi ısırığı, Kuduz için en yaygın bulaşma yolu değildir. Ancak, kedi ısırığı ile kuduz bulaşma riski vardır. Kuduz için riskli bir kedi ısırığı, aşağıdaki özelliklere sahiptir: Kedinin Kuduz olduğu biliniyor veya şüpheleniliyor. Kedinin saldırgan veya huysuz davranışları var. Kedinin ısırığı derin ve kanlı. Eğer kedi ısırığı ile Kuduz riski varsa, hemen bir doktora görünmelisin. Doktor, ısırığın yerini temizleyecek ve antibiyotik verecektir. Ayrıca, kuduz aşısı yaptırman gerekebilir. Kuduz aşısı, kuduz virüsü ile enfekte olma riskini azaltır. Kuduz aşısı, bir dizi enjeksiyon olarak verilir. Aşı, ısırığın ardından 3-7 gün içinde, 14. gün ve 28. gün olmak üzere 3 kez uygulanır. Kuduz aşısı, güvenli ve etkili bir aşıdır. Ancak, aşıya bazı yan etkiler olabilir. Kuduz aşısının en yaygın yan etkileri, enjeksiyon bölgesinde ağrı, şişme ve kızarıklıktır. Aşı, bazı insanlarda ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi genel belirtilere neden olabilir. Kuduz, ciddi bir hastalıktır. Ancak, kuduz aşısı ile kuduz riskini azaltabilirsin. Eğer kedi tarafından ısırıldıysan, hemen bir doktora görün ve kuduz aşısı yaptır.
Elimi kedi ısırdı kuduz olur muyum?

Elini kedi ısırdın ve Kuduz olup olmadığını merak ediyorsun. Kuduz , Kuduz virüsü taşıyan hayvanların ısırmasıyla veya tırmalaması ile bulaşan bir hastalıktır. Kuduz virüsü, merkezi sinir sistemine zarar verir ve ölüme neden olabilir.

Kedi ısırığı, Kuduz için en yaygın bulaşma yolu değildir. Ancak, kedi ısırığı ile kuduz bulaşma riski vardır. Kuduz için riskli bir kedi ısırığı, aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Kedinin Kuduz olduğu biliniyor veya şüpheleniliyor.
  • Kedinin saldırgan veya huysuz davranışları var.
  • Kedinin ısırığı derin ve kanlı.

Eğer kedi ısırığı ile Kuduz riski varsa, hemen bir doktora görünmelisin. Doktor, ısırığın yerini temizleyecek ve antibiyotik verecektir. Ayrıca, kuduz aşısı yaptırman gerekebilir.

Kuduz aşısı, kuduz virüsü ile enfekte olma riskini azaltır. Kuduz aşısı, bir dizi enjeksiyon olarak verilir. Aşı, ısırığın ardından 3-7 gün içinde, 14. gün ve 28. gün olmak üzere 3 kez uygulanır.

Kuduz aşısı, güvenli ve etkili bir aşıdır. Ancak, aşıya bazı yan etkiler olabilir. Kuduz aşısının en yaygın yan etkileri, enjeksiyon bölgesinde ağrı, şişme ve kızarıklıktır. Aşı, bazı insanlarda ateş, baş ağrısı ve mide bulantısı gibi genel belirtilere neden olabilir.

Kuduz, ciddi bir hastalıktır. Ancak, kuduz aşısı ile kuduz riskini azaltabilirsin. Eğer kedi tarafından ısırıldıysan, hemen bir doktora görün ve kuduz aşısı yaptır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.