,, ,

Elazığ'da Üniversite Öğrencisi Ben Aldığım Aylık Kazançla Nasıl Bir Ev, Araba Alacağım?

Gündem 29.03.2022 - 13:13, Güncelleme: 29.03.2022 - 13:17 3797+ kez okundu.
 

Elazığ'da Üniversite Öğrencisi Ben Aldığım Aylık Kazançla Nasıl Bir Ev, Araba Alacağım?

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Veli Çakır, “Eğitimimizi görüyoruz ama gelecekle alakalı, ekonomi ile alakalı biraz endişelerimiz var. Fakülteyi bitirdikten sonra, iş hayatına atıldığım zaman bir kliniği nasıl açacağım? Ya da bir yerlerden para gelmediği sürece ben aylık kazançla beraber bir ev nasıl alacağım? Bir araba nasıl alacağım?" dedi.
  Elazığ da üniversite öğrencileri gelecekle ilgili kaygı duyduklarını ve yurt dışına gitme düşünceleri olduğunu belirtti. Üniversite öğrencisi Vahap Kurşun  "Daha üniversitede okuyoruz, moralimiz bozuk. Yeni dersten çıktık. Gelecekte ne yapacağız onu da bilmiyoruz. Büyük ihtimalle yurt dışına gideceğiz herkes gibi" dedi. "NASIL EV, ARABA ALACAĞIZ?" Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Veli Çakır şunları söyledi: "Fakültemiz güzel. Derslerden yana sıkıntımız yok. Eğitimimizi görüyoruz. Ama gelecekle alakalı, ekonomi ile alakalı biraz endişelerimiz var. Bu endişelerimizin sebebi alım gücümüzün düşük olması. Mesela ben bu fakülteyi bitirdikten sonra, iş hayatına atıldığım zaman bir kliniği nasıl açacağım? Ya da bir yerlerden para gelmediği sürece ben aldığım aylık kazançla beraber bir ev nasıl alacağım? Bir araba nasıl alacağım? Bunun düşüncelerini hala yaşıyorum. Bu yüzden biraz sıkıntı çekiyoruz. Psikolojik olarak bizi bunaltıyor bu düşünceler. Ama başka maddi olarak, manevi olarak inşallah daha fazla sıkıntı olmaz diyelim." "ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ" Üniversite öğrencisi Alper Korkut, "Okulumuzdan, ekonomiden, eğitimden hiç memnun değilim. Çok sıkıntı çekiyoruz" dedi. Erkin Akay ise konuşmasında şunları söyledi: "Öncelikle, ben mutlu değilim. Eskiden en ufak şeyden bile mutlu olurdum. Ufak şeylerden haz alırdık. Şu anda hakikaten tatmin olacağımız bir şey yok yani. Sadece ders çalışmaya kilitlenmiş durumdayız. Bu bizi üzüyor. Tabi pandeminin de etkisi var bunda. Son iki senede pandemi de bunu çok etkiledi. En azından ona yoruyorum. Dar günün önü az derler. İnşallah güzel günler göreceğiz. Gelecekten umutlu olmamız lazım. Umut olmazsa yaşam da olmaz. Umut bir insanı ayakta tutan şeydir. Şu anda mutlu değilim. Ama mutlu olacağıma inanıyorum.’’ Haber : SERRA TAYLAN  
Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Veli Çakır, “Eğitimimizi görüyoruz ama gelecekle alakalı, ekonomi ile alakalı biraz endişelerimiz var. Fakülteyi bitirdikten sonra, iş hayatına atıldığım zaman bir kliniği nasıl açacağım? Ya da bir yerlerden para gelmediği sürece ben aylık kazançla beraber bir ev nasıl alacağım? Bir araba nasıl alacağım?" dedi.

 

Elazığ da üniversite öğrencileri gelecekle ilgili kaygı duyduklarını ve yurt dışına gitme düşünceleri olduğunu belirtti. Üniversite öğrencisi Vahap Kurşun  "Daha üniversitede okuyoruz, moralimiz bozuk. Yeni dersten çıktık. Gelecekte ne yapacağız onu da bilmiyoruz. Büyük ihtimalle yurt dışına gideceğiz herkes gibi" dedi.

"NASIL EV, ARABA ALACAĞIZ?"

Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencisi Veli Çakır şunları söyledi:

"Fakültemiz güzel. Derslerden yana sıkıntımız yok. Eğitimimizi görüyoruz. Ama gelecekle alakalı, ekonomi ile alakalı biraz endişelerimiz var. Bu endişelerimizin sebebi alım gücümüzün düşük olması. Mesela ben bu fakülteyi bitirdikten sonra, iş hayatına atıldığım zaman bir kliniği nasıl açacağım? Ya da bir yerlerden para gelmediği sürece ben aldığım aylık kazançla beraber bir ev nasıl alacağım? Bir araba nasıl alacağım? Bunun düşüncelerini hala yaşıyorum. Bu yüzden biraz sıkıntı çekiyoruz. Psikolojik olarak bizi bunaltıyor bu düşünceler. Ama başka maddi olarak, manevi olarak inşallah daha fazla sıkıntı olmaz diyelim."

"ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ"

Üniversite öğrencisi Alper Korkut, "Okulumuzdan, ekonomiden, eğitimden hiç memnun değilim. Çok sıkıntı çekiyoruz" dedi. Erkin Akay ise konuşmasında şunları söyledi:

"Öncelikle, ben mutlu değilim. Eskiden en ufak şeyden bile mutlu olurdum. Ufak şeylerden haz alırdık. Şu anda hakikaten tatmin olacağımız bir şey yok yani. Sadece ders çalışmaya kilitlenmiş durumdayız. Bu bizi üzüyor. Tabi pandeminin de etkisi var bunda. Son iki senede pandemi de bunu çok etkiledi. En azından ona yoruyorum. Dar günün önü az derler. İnşallah güzel günler göreceğiz. Gelecekten umutlu olmamız lazım. Umut olmazsa yaşam da olmaz. Umut bir insanı ayakta tutan şeydir. Şu anda mutlu değilim. Ama mutlu olacağıma inanıyorum.’’

Haber : SERRA TAYLAN

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.