,, ,

Dukan Diyeti Nedir?

Yaşam 21.07.2023 - 17:07, Güncelleme: 21.07.2023 - 17:07 3842+ kez okundu.
 

Dukan Diyeti Nedir?

Dukan Diyeti Nedir?
Dukan Diyeti , Fransız doktor Pierre Dukan tarafından geliştirilen bir diyet programıdır. Bu diyet, protein ağırlıklı bir diyettir ve karbonhidrat ve yağ alımının sınırlandırılmasını içerir. Dukan Diyeti, dört aşamadan oluşur: Atak Aşaması: Bu aşama, 1-10 gün sürer ve sadece proteinlerin tüketildiği bir dönemdir. Değişim Aşaması: Bu aşama, 1-12 hafta sürer ve proteinlerin yanı sıra sebzelerin de tüketildiği bir dönemdir. Sabitleme Aşaması: Bu aşama, ömür boyu devam eden bir dönemdir ve proteinlerin, sebzelerin ve bazı karbonhidratların tüketildiği bir dönemdir. Koruma Aşaması: Bu aşama, ömür boyu devam eden bir dönemdir ve proteinlerin, sebzelerin ve bazı karbonhidratların tüketildiği bir dönemdir. Dukan Diyeti , hızlı kilo vermenizi sağlar, ancak uzun vadede sürdürülmesi zor olabilir. Bu diyet, yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyet olduğu için, bazı sağlık sorunları olan kişiler için uygun olmayabilir. Dukan Diyeti 'ni uygulamadan önce, mutlaka bir doktora danışmalısınız.
Dukan Diyeti Nedir?

Dukan Diyeti , Fransız doktor Pierre Dukan tarafından geliştirilen bir diyet programıdır. Bu diyet, protein ağırlıklı bir diyettir ve karbonhidrat ve yağ alımının sınırlandırılmasını içerir. Dukan Diyeti, dört aşamadan oluşur:

  1. Atak Aşaması: Bu aşama, 1-10 gün sürer ve sadece proteinlerin tüketildiği bir dönemdir.
  2. Değişim Aşaması: Bu aşama, 1-12 hafta sürer ve proteinlerin yanı sıra sebzelerin de tüketildiği bir dönemdir.
  3. Sabitleme Aşaması: Bu aşama, ömür boyu devam eden bir dönemdir ve proteinlerin, sebzelerin ve bazı karbonhidratların tüketildiği bir dönemdir.
  4. Koruma Aşaması: Bu aşama, ömür boyu devam eden bir dönemdir ve proteinlerin, sebzelerin ve bazı karbonhidratların tüketildiği bir dönemdir.

Dukan Diyeti , hızlı kilo vermenizi sağlar, ancak uzun vadede sürdürülmesi zor olabilir. Bu diyet, yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir diyet olduğu için, bazı sağlık sorunları olan kişiler için uygun olmayabilir. Dukan Diyeti 'ni uygulamadan önce, mutlaka bir doktora danışmalısınız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.