,, ,

Domates Kaç Kalori? Diyette Yenir mi? Faydaları Neler?

Gündem 08.08.2023 - 09:43, Güncelleme: 08.08.2023 - 09:43 3478+ kez okundu.
 

Domates Kaç Kalori? Diyette Yenir mi? Faydaları Neler?

Domates Kaç Kalori? Diyette Yenir mi? Faydaları Neler?
Domates , kalorisi düşük ve besin değeri yüksek bir sebzedir. 100 gram domateste sadece 22 kalori bulunur. Domates, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Özellikle C vitamini , likopen ve potasyum içeriği yüksektir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını korur. Likopen, kansere karşı koruyucu bir antioksidandır. Potasyum, kalp sağlığını korur ve kan basıncını düşürür. Domates, diyet yapanlar için ideal bir besindir. Kalorisi düşüktür ve besin değeri yüksektir. Domates, salatalarda, çorbalarda, yemeklerde ve atıştırmalıklarda kullanılabilir. Domates, ayrıca suyu sıkılarak içilebilir. Domatesin faydaları: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Cilt sağlığını korur. Kanser riskini azaltır. Kalp sağlığını korur. Kan basıncını düşürür. Göz sağlığını korur. Diş sağlığını korur. Kabızlık ve sindirim problemlerini giderir. Vücuttaki ödemi azaltır. Vücuttaki toksinleri atar. Kilo vermeye yardımcı olur. Domates sağlıklı bir beslenme için önemli bir besindir. Domates, günlük beslenmenizde mutlaka yer vermeniz gereken bir sebzedir.
Domates Kaç Kalori? Diyette Yenir mi? Faydaları Neler?

Domates , kalorisi düşük ve besin değeri yüksek bir sebzedir. 100 gram domateste sadece 22 kalori bulunur. Domates, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar açısından zengindir. Özellikle C vitamini , likopen ve potasyum içeriği yüksektir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını korur. Likopen, kansere karşı koruyucu bir antioksidandır. Potasyum, kalp sağlığını korur ve kan basıncını düşürür.

Domates, diyet yapanlar için ideal bir besindir. Kalorisi düşüktür ve besin değeri yüksektir. Domates, salatalarda, çorbalarda, yemeklerde ve atıştırmalıklarda kullanılabilir. Domates, ayrıca suyu sıkılarak içilebilir.

Domatesin faydaları:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Cilt sağlığını korur.
  • Kanser riskini azaltır.
  • Kalp sağlığını korur.
  • Kan basıncını düşürür.
  • Göz sağlığını korur.
  • Diş sağlığını korur.
  • Kabızlık ve sindirim problemlerini giderir.
  • Vücuttaki ödemi azaltır.
  • Vücuttaki toksinleri atar.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.

Domates sağlıklı bir beslenme için önemli bir besindir. Domates, günlük beslenmenizde mutlaka yer vermeniz gereken bir sebzedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.