,, ,

Doğu Karadeniz'de hortum etkili oldu

Gündem 09.10.2023 - 09:28, Güncelleme: 09.10.2023 - 09:28 3041+ kez okundu.
 

Doğu Karadeniz'de hortum etkili oldu

Doğu Karadeniz’de hortum oluştu. Meteoroloji’nin fırtına uyarısının ardından Samsun’da şiddetli yağış başladı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısı yaptığı Doğu Karadeniz 'de hortum oluştu. Samsun 'un Canik ilçesi açıklarında sabah saatlerinde oluşan hortum, bölgede bazı ağaçları devirdi, elektrik kesintilerine neden oldu ve bir fabrikanın çatısını uçurdu. Hortumun ardından bölgede şiddetli yağış başladı. Meteorolojiden dün yapılan uyarıda, Doğu Karadeniz'de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği, fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtilmişti. Hortum nedeniyle Canik ilçesinde bazı ağaçlar devrildi, elektrik kesintileri yaşandı. Canik ilçesindeki bir fabrikada da hortumun etkisiyle çatı uçtu. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.
Doğu Karadeniz’de hortum oluştu. Meteoroloji’nin fırtına uyarısının ardından Samsun’da şiddetli yağış başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün fırtına uyarısı yaptığı Doğu Karadeniz 'de hortum oluştu. Samsun 'un Canik ilçesi açıklarında sabah saatlerinde oluşan hortum, bölgede bazı ağaçları devirdi, elektrik kesintilerine neden oldu ve bir fabrikanın çatısını uçurdu.

Hortumun ardından bölgede şiddetli yağış başladı.

Meteorolojiden dün yapılan uyarıda, Doğu Karadeniz'de rüzgarın sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde saatte 50-75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği, fırtınanın aynı gün öğle saatlerinde etkisini kaybedeceğinin tahmin edildiği belirtilmişti.

Hortum nedeniyle Canik ilçesinde bazı ağaçlar devrildi, elektrik kesintileri yaşandı. Canik ilçesindeki bir fabrikada da hortumun etkisiyle çatı uçtu.

Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Bölgede herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.