,, ,

Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?

Bilim-Teknoloji 05.10.2023 - 10:28, Güncelleme: 05.10.2023 - 10:30 11280+ kez okundu.
 

Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?

Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?
Disk yazma korumalı hatası bir diske veri yazılmaya veya silinmeye çalışıldığında ortaya çıkan bir hatadır. Bu hata, diskin fiziksel olarak hasar görmesinden, diskin dosya sisteminin bozulmasından veya diskin yazma korumalı ayarlarının etkinleştirilmesinden kaynaklanabilir. Disk yazma korumalı hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: Diskin fiziksel olarak hasar görmediğini kontrol edin. Diskin üzerinde çizikler, çatlaklar veya diğer hasarlar varsa, diskin okunması veya yazılabilmesi için onarılması gerekebilir. Diskin dosya sisteminin bozulmadığını kontrol edin. Diskin dosya sistemini kontrol etmek için, Windows'ta Disk Yönetimi'ni açın ve diske sağ tıklayın. Açılan menüden Özellikler'i seçin. Genel sekmesinde, Dosya sistemi alanındaki bilgilere bakın. Dosya sistemi RAW olarak gösteriliyorsa, diskin dosya sistemi bozulmuş olabilir. Bu durumda, diski onarmak için CHKDSK komutunu kullanabilirsiniz. Diskin yazma korumalı ayarlarının etkinleştirilmediğini kontrol edin. Diskin yazma korumalı ayarlarını kontrol etmek için, diskin üzerinde bulunan fiziksel kilidi kontrol edin. Kilit varsa, kilidi açın. Diskin yazma korumalı ayarlarını yazılımsal olarak da kontrol edebilirsiniz. Bunun için, diskin üreticisinin web sitesinden kullanım kılavuzuna bakın. Disk yazma korumalı hatasını çözmek için kullanabileceğiniz bazı ek yöntemler şunlardır: Diski farklı bir bilgisayarda deneyin. Diskin farklı bir bilgisayarda çalışıyorsa, sorun bilgisayarınızdaki bir yazılımla ilgili olabilir. Diski biçimlendirin. Diski biçimlendirmek, diskteki tüm verileri siler. Bu nedenle, diskte önemli verileriniz varsa, bunları yedeklediğinizden emin olun. Diski profesyonel bir onarım servisine götürün. Diskin fiziksel olarak hasar görmüş olması durumunda, diski profesyonel bir onarım servisine götürmeniz gerekebilir. Disk yazma korumalı hatasını çözmek için aşağıdaki adımları takip ederek, diskinizin tekrar normal şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Disk yazma korumalı hatası nasıl çözülür?

Disk yazma korumalı hatası bir diske veri yazılmaya veya silinmeye çalışıldığında ortaya çıkan bir hatadır. Bu hata, diskin fiziksel olarak hasar görmesinden, diskin dosya sisteminin bozulmasından veya diskin yazma korumalı ayarlarının etkinleştirilmesinden kaynaklanabilir.

Disk yazma korumalı hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  1. Diskin fiziksel olarak hasar görmediğini kontrol edin. Diskin üzerinde çizikler, çatlaklar veya diğer hasarlar varsa, diskin okunması veya yazılabilmesi için onarılması gerekebilir.
  2. Diskin dosya sisteminin bozulmadığını kontrol edin. Diskin dosya sistemini kontrol etmek için, Windows'ta Disk Yönetimi'ni açın ve diske sağ tıklayın. Açılan menüden Özellikler'i seçin. Genel sekmesinde, Dosya sistemi alanındaki bilgilere bakın. Dosya sistemi RAW olarak gösteriliyorsa, diskin dosya sistemi bozulmuş olabilir. Bu durumda, diski onarmak için CHKDSK komutunu kullanabilirsiniz.
  3. Diskin yazma korumalı ayarlarının etkinleştirilmediğini kontrol edin. Diskin yazma korumalı ayarlarını kontrol etmek için, diskin üzerinde bulunan fiziksel kilidi kontrol edin. Kilit varsa, kilidi açın. Diskin yazma korumalı ayarlarını yazılımsal olarak da kontrol edebilirsiniz. Bunun için, diskin üreticisinin web sitesinden kullanım kılavuzuna bakın.

Disk yazma korumalı hatasını çözmek için kullanabileceğiniz bazı ek yöntemler şunlardır:

  • Diski farklı bir bilgisayarda deneyin. Diskin farklı bir bilgisayarda çalışıyorsa, sorun bilgisayarınızdaki bir yazılımla ilgili olabilir.
  • Diski biçimlendirin. Diski biçimlendirmek, diskteki tüm verileri siler. Bu nedenle, diskte önemli verileriniz varsa, bunları yedeklediğinizden emin olun.
  • Diski profesyonel bir onarım servisine götürün. Diskin fiziksel olarak hasar görmüş olması durumunda, diski profesyonel bir onarım servisine götürmeniz gerekebilir.

Disk yazma korumalı hatasını çözmek için aşağıdaki adımları takip ederek, diskinizin tekrar normal şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.