,, ,

Dişi Kediler Nasıl ve Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Gündem 27.07.2023 - 16:35, Güncelleme: 27.07.2023 - 16:35 3097+ kez okundu.
 

Dişi Kediler Nasıl ve Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Dişi Kediler Nasıl ve Ne Zaman Kısırlaştırılır?
Dişi kediler , genellikle 6-8 aylıkken kısırlaştırılabilir. Kısırlaştırma , kedinin rahminin ve yumurtalıklarının cerrahi olarak alınması işlemidir. Kısırlaştırma, kedinin üremesini engeller ve meme kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kısırlaştırma, kedinin davranışını da olumlu yönde etkiler. Kısırlaştırılmış kediler , daha az saldırgan olurlar ve daha az evden kaçarlar. Kısırlaştırma genel anestezi altında yapılır. Kedi, ameliyat öncesi aç bırakılır ve anestezi uygulanır. Ardından, kedinin karnı açılır ve rahmi ve yumurtalıkları çıkarılır. Operasyon, yaklaşık 30 dakika sürer. Operasyondan sonra, kedinin karnı dikiş atılarak kapatılır. Kedi, ameliyattan sonra birkaç saat uyanık kalır ve ardından eve götürülebilir. Kısırlaştırma kedinin sağlığı için çok önemlidir. Kısırlaştırılmış kediler daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürerler.
Dişi Kediler Nasıl ve Ne Zaman Kısırlaştırılır?

Dişi kediler , genellikle 6-8 aylıkken kısırlaştırılabilir. Kısırlaştırma , kedinin rahminin ve yumurtalıklarının cerrahi olarak alınması işlemidir. Kısırlaştırma, kedinin üremesini engeller ve meme kanseri, rahim kanseri ve yumurtalık kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kısırlaştırma, kedinin davranışını da olumlu yönde etkiler. Kısırlaştırılmış kediler , daha az saldırgan olurlar ve daha az evden kaçarlar.

Kısırlaştırma genel anestezi altında yapılır. Kedi, ameliyat öncesi aç bırakılır ve anestezi uygulanır. Ardından, kedinin karnı açılır ve rahmi ve yumurtalıkları çıkarılır. Operasyon, yaklaşık 30 dakika sürer. Operasyondan sonra, kedinin karnı dikiş atılarak kapatılır. Kedi, ameliyattan sonra birkaç saat uyanık kalır ve ardından eve götürülebilir.

Kısırlaştırma kedinin sağlığı için çok önemlidir. Kısırlaştırılmış kediler daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürerler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.