,, ,

Dilan Yeşilgöz Kimdir?

Kimdir 13.07.2023 - 15:34, Güncelleme: 13.07.2023 - 15:34 7650+ kez okundu.
 

Dilan Yeşilgöz Kimdir?

Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz Kimdir, Kaç Yaşında? Dilan Yeşilgöz Hayatı ve Biyografisi?
Dilan Yeşilgöz -Zegerius, Türk kökenli Hollandalı politikacıdır. 3 Ocak 2022 tarihinde Hollanda hükümetinde Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak göreve başlamıştır. Daha önce Ekonomik İşler ve İklim Politikası Devlet Bakanı olarak atanan Dilan Yeşilgöz -Zegerius, liberal sağ eğilimli Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nin (VVD) üyesidir. Dilan Yeşilgöz -Zegerius 18 Haziran 1977 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Baba tarafından aslen Tunceli’lidir. Babası Yücel Yeşilgöz, uzun yıllar Hollanda’da Utrecht Üniversitesi Kriminoloji bölümünde doçent olarak çalışmıştır. Babası 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (DİSK) görevli ve Tunceli doğumlu sendikacıdır. Babası 12 Eylül darbesinin hemen ardından, 1980 yılında Türkiye’den kaçarak Hollanda’da sığınma talebinde bulunmuştur. Dilan Yeşilgöz de 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaçak yolla bir tekneyle Yunanistan’ın Kos adasına geçti ve oradan bir mülteci olarak Hollanda’ya sığındı. Dilan Yeşilgöz -Zegerius, lisans eğitimini Amsterdam Üniversitesi Sosyo-Kültürel Bilimler bölümünde tamamlamıştır. Ardından yüksek lisansını Kültür, Organizasyon ve Yönetim alanında yapmıştır. Bir teknoloji firmasında çalıştıktan sonra 32 yaşında siyasete giren Yeşilgöz-Zegerius, 2009 yılında VVD’ye üye olmuştur. 2014-2017 yılları arasında Amsterdam Kent Konseyi’nde görev yapmıştır. 2017 yılında Hollanda’nın Genel Eyaletleri’nin alt meclisi olan yasama organı olan Temsilciler Meclisi’ne üye olarak seçilmiştir. Dilan Yeşilgöz-Zegerius, evli ve Amsterdam’da yaşamaktadır. Eşi Rene Zegerius doktordur. Dilan Yeşilgöz -Zegerius çok seviyede Felemenkçe, İngilizce, Kürtçe, orta seviyede Almanca konuşabilmektedir.
Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz Kimdir, Kaç Yaşında? Dilan Yeşilgöz Hayatı ve Biyografisi?

Dilan Yeşilgöz -Zegerius, Türk kökenli Hollandalı politikacıdır. 3 Ocak 2022 tarihinde Hollanda hükümetinde Güvenlik ve Adalet Bakanı olarak göreve başlamıştır. Daha önce Ekonomik İşler ve İklim Politikası Devlet Bakanı olarak atanan Dilan Yeşilgöz -Zegerius, liberal sağ eğilimli Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nin (VVD) üyesidir.

Dilan Yeşilgöz -Zegerius 18 Haziran 1977 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Baba tarafından aslen Tunceli’lidir. Babası Yücel Yeşilgöz, uzun yıllar Hollanda’da Utrecht Üniversitesi Kriminoloji bölümünde doçent olarak çalışmıştır. Babası 12 Eylül 1980 askeri darbesi öncesi Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda (DİSK) görevli ve Tunceli doğumlu sendikacıdır. Babası 12 Eylül darbesinin hemen ardından, 1980 yılında Türkiye’den kaçarak Hollanda’da sığınma talebinde bulunmuştur. Dilan Yeşilgöz de 1984 yılında annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaçak yolla bir tekneyle Yunanistan’ın Kos adasına geçti ve oradan bir mülteci olarak Hollanda’ya sığındı.

Dilan Yeşilgöz -Zegerius, lisans eğitimini Amsterdam Üniversitesi Sosyo-Kültürel Bilimler bölümünde tamamlamıştır. Ardından yüksek lisansını Kültür, Organizasyon ve Yönetim alanında yapmıştır. Bir teknoloji firmasında çalıştıktan sonra 32 yaşında siyasete giren Yeşilgöz-Zegerius, 2009 yılında VVD’ye üye olmuştur. 2014-2017 yılları arasında Amsterdam Kent Konseyi’nde görev yapmıştır. 2017 yılında Hollanda’nın Genel Eyaletleri’nin alt meclisi olan yasama organı olan Temsilciler Meclisi’ne üye olarak seçilmiştir.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius, evli ve Amsterdam’da yaşamaktadır. Eşi Rene Zegerius doktordur. Dilan Yeşilgöz -Zegerius çok seviyede Felemenkçe, İngilizce, Kürtçe, orta seviyede Almanca konuşabilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.