,, ,

Dide Ne Demek?

TDK Anlamı 28.07.2023 - 17:11, Güncelleme: 28.07.2023 - 17:13 3359+ kez okundu.
 

Dide Ne Demek?

Dide Ne Demek? TDK Anlamına Göre Dide Sözlük Anlamı Nedir?
Dide , Farsça kökenli bir kelimedir ve "göz" anlamına gelir. Türkçede de yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Dide , insanın en önemli organlarından biridir. Görmemizi sağlayan organdır. Dide , göz kapakları, göz bebeği, iris ve lens gibi bölümlerden oluşur. Göz kapakları, gözün dış etkenlerden korunmasını sağlar. Göz bebeği, ışığın miktarını kontrol eder. Iris, göz bebeğinin rengini belirler. Lens, ışığı odaklar. Dide, duygularımızı ifade etmemiz için de önemli bir organdır. Örneğin, sevinçliyken gözlerimiz parlar, üzgünken gözlerimiz dolar, öfkeliyken gözlerimiz kızarır. Dide , aynı zamanda hayal gücümüzün de kaynağıdır. Örneğin, hayal kurarken gözlerimiz kapalıdır. Dide, insan için çok önemli bir organdır. Onu korumak için dikkatli olmalıyız. Güneşe bakmamalıyız, kirli havaya maruz kalmamalıyız ve gözümüzü yoracak işlerden kaçınmalıyız. Didelerimiz sağlıklıysa, dünyayı daha güzel görebiliriz. İşte dide kelimesinin TDK sözlük anlamı: Göz Göz bebeği
Dide Ne Demek? TDK Anlamına Göre Dide Sözlük Anlamı Nedir?

Dide , Farsça kökenli bir kelimedir ve "göz" anlamına gelir. Türkçede de yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. Dide , insanın en önemli organlarından biridir. Görmemizi sağlayan organdır. Dide , göz kapakları, göz bebeği, iris ve lens gibi bölümlerden oluşur. Göz kapakları, gözün dış etkenlerden korunmasını sağlar. Göz bebeği, ışığın miktarını kontrol eder. Iris, göz bebeğinin rengini belirler. Lens, ışığı odaklar.

Dide, duygularımızı ifade etmemiz için de önemli bir organdır. Örneğin, sevinçliyken gözlerimiz parlar, üzgünken gözlerimiz dolar, öfkeliyken gözlerimiz kızarır. Dide , aynı zamanda hayal gücümüzün de kaynağıdır. Örneğin, hayal kurarken gözlerimiz kapalıdır.

Dide, insan için çok önemli bir organdır. Onu korumak için dikkatli olmalıyız. Güneşe bakmamalıyız, kirli havaya maruz kalmamalıyız ve gözümüzü yoracak işlerden kaçınmalıyız. Didelerimiz sağlıklıysa, dünyayı daha güzel görebiliriz.

İşte dide kelimesinin TDK sözlük anlamı:

  • Göz
  • Göz bebeği
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.