,, ,

Deloday Şurup Ne İşe Yarar? Deloday Şurup Uyku Yapar mı

Sağlık 13.07.2023 - 16:44, Güncelleme: 13.07.2023 - 16:44 29310+ kez okundu.
 

Deloday Şurup Ne İşe Yarar? Deloday Şurup Uyku Yapar mı

Deloday Şurup Ne İşe Yarar? Deloday Şurup Uyku Yapar mı
Deloday şurup , alerji semptomlarının tedavisinde kullanılan antihistaminik bir ilaçtır. Etkin maddesi desloratadin, uyku hali oluşturmadan alerjik reaksiyonları kontrol altına almaya yardımcı olur1 Deloday şurup , saman nezlesi , burun akması ve kızarıklık, kaşıntılı, yaşaran gözler ve hapşırma gibi alerji belirtilerini iyileştirmek için yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılır. Ayrıca kurdeşen gibi deri hastalıklarında da etkilidir. Deloday şurubu nasıl kullanacağınız doktorunuz tarafından size söylenir. Deloday şurubu her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Şüpheniz varsa doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Deloday şurubun yetişkinler için önerilen dozu günde bir kez 10 ml’dir. Çocuklar için ise yaşa ve kiloya göre değişir. 6 ay-5 yaş arası çocuklarda günde bir kez 2,5 ml, 6-11 yaş arası çocuklarda günde bir kez 5 ml doz uygulanır. Deloday şurubu yemekle birlikte veya yemekten bağımsız olarak kullanabilirsiniz. Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra ölçekli kaşık veya bardakla dozunuzu ölçünüz. Şurubu direkt olarak ağzınıza dökebilir veya su veya meyve suyu ile karıştırabilirsiniz. Deloday şurubu kullanırken dikkatli olmanız gereken durumlar şunlardır: Deloday şurubu normalde uyku hali yapmaz ancak bazı kişilerde bu etki görülebilir. Bu nedenle ilacın üzerinizdeki etkisini gözlemleyene kadar araç veya makine kullanmayın. Deloday şurubu alerjiye bağlı astım belirtilerini tedavi etmez. Astımınız varsa doktorunuza danışmadan Deloday şurubu kullanmayın. Deloday şurubu bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Eğer başka ilaçlar kullanıyorsanız bunları doktorunuza bildirin. Deloday şurubu hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmez. Eğer hamileyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız doktorunuza danışmadan Deloday şurubu kullanmayın. Deloday şurubun olası yan etkileri şunlardır: Baş ağrısı Ağız kuruluğu Yorgunluk Mide bulantısı Karın ağrısı İshal Kusma Uyku hali Baş dönmesi Kalp atışında hızlanma Alerjik reaksiyonlar Bu yan etkilerden herhangi biri sizde görülürse veya başka bir rahatsızlık hissederseniz doktorunuza başvurunuz.
Deloday Şurup Ne İşe Yarar? Deloday Şurup Uyku Yapar mı

Deloday şurup , alerji semptomlarının tedavisinde kullanılan antihistaminik bir ilaçtır. Etkin maddesi desloratadin, uyku hali oluşturmadan alerjik reaksiyonları kontrol altına almaya yardımcı olur1 Deloday şurup , saman nezlesi , burun akması ve kızarıklık, kaşıntılı, yaşaran gözler ve hapşırma gibi alerji belirtilerini iyileştirmek için yetişkinlerde ve çocuklarda kullanılır. Ayrıca kurdeşen gibi deri hastalıklarında da etkilidir.

Deloday şurubu nasıl kullanacağınız doktorunuz tarafından size söylenir. Deloday şurubu her zaman tam olarak doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız. Şüpheniz varsa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Deloday şurubun yetişkinler için önerilen dozu günde bir kez 10 ml’dir. Çocuklar için ise yaşa ve kiloya göre değişir. 6 ay-5 yaş arası çocuklarda günde bir kez 2,5 ml, 6-11 yaş arası çocuklarda günde bir kez 5 ml doz uygulanır.

Deloday şurubu yemekle birlikte veya yemekten bağımsız olarak kullanabilirsiniz. Şişeyi iyice çalkaladıktan sonra ölçekli kaşık veya bardakla dozunuzu ölçünüz. Şurubu direkt olarak ağzınıza dökebilir veya su veya meyve suyu ile karıştırabilirsiniz.

Deloday şurubu kullanırken dikkatli olmanız gereken durumlar şunlardır:

  • Deloday şurubu normalde uyku hali yapmaz ancak bazı kişilerde bu etki görülebilir. Bu nedenle ilacın üzerinizdeki etkisini gözlemleyene kadar araç veya makine kullanmayın.
  • Deloday şurubu alerjiye bağlı astım belirtilerini tedavi etmez. Astımınız varsa doktorunuza danışmadan Deloday şurubu kullanmayın.
  • Deloday şurubu bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Eğer başka ilaçlar kullanıyorsanız bunları doktorunuza bildirin.
  • Deloday şurubu hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmez. Eğer hamileyseniz, hamile kalmayı planlıyorsanız veya emziriyorsanız doktorunuza danışmadan Deloday şurubu kullanmayın.

Deloday şurubun olası yan etkileri şunlardır:

  • Baş ağrısı
  • Ağız kuruluğu
  • Yorgunluk
  • Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • İshal
  • Kusma
  • Uyku hali
  • Baş dönmesi
  • Kalp atışında hızlanma
  • Alerjik reaksiyonlar

Bu yan etkilerden herhangi biri sizde görülürse veya başka bir rahatsızlık hissederseniz doktorunuza başvurunuz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.