,, ,

Darwin'in Ölüm Sebebi Neydi?

Genel Kültür 21.08.2023 - 17:24, Güncelleme: 21.08.2023 - 17:24 6011+ kez okundu.
 

Darwin'in Ölüm Sebebi Neydi?

Darwin'in Ölüm Sebebi Neydi?
Charles Darwin , 19 Nisan 1882'de 73 yaşında öldü. Ölüm nedeni, 20 yıl önce Brezilya'da geçirdiği bir dizi hastalık nedeniyle zayıflamış bir kalpti. Charles Darwin , 12 Şubat 1809'da Shrewsbury, Shropshire, İngiltere'de doğdu. Babası Robert Waring Darwin, ünlü bir doktordu ve annesi Susannah Wedgwood, ünlü bir sanayici olan Josiah Wedgwood'un kızıydı. Charles Darwin , Shrewsbury Grammar School'da ve daha sonra Edinburgh Üniversitesi'nde tıp okudu. Ancak, tıp doktoru olmak istemediğinden, iki yıl sonra okulu bıraktı. Charles Darwin , 1831'de HMS Beagle gemisiyle beş yıllık bir dünya turuna çıktı. Bu yolculuk sırasında, Darwin, bitki ve hayvan türlerinin çeşitliliği ve dağılımı hakkında önemli gözlemler yaptı. Bu gözlemler, Darwin'in evrim teorisinin temelini oluşturdu. Charles Darwin , Beagle yolculuğunun ardından İngiltere'ye döndü ve 1836'da Cambridge Üniversitesi'nde teoloji okudu. Teoloji doktorası aldıktan sonra, Darwin, 1842'de Shrewsbury'de bir rahiplik yaptı. Ancak, Darwin'in evrim teorisi, kilise tarafından kabul Charles Darwin ve Darwin, 1851'de rahiplikten istifa etti. Charles Darwin , evrim teorisini 1859'da Türlerin Kökeni adlı kitabında yayınladı. Bu kitap, bilimsel ve dini çevrelerde büyük bir tartışmaya yol açtı. Ancak, Darwin'in evrim teorisi, zamanla bilim dünyasında kabul gördü ve günümüzde, biyoloji biliminin temelini oluşturmaktadır. Charles Darwin , 19 Nisan 1882'de 73 yaşında öldü. Ölüm nedeni, 20 yıl önce Brezilya'da geçirdiği bir dizi hastalık nedeniyle zayıflamış bir kalpti.
Darwin'in Ölüm Sebebi Neydi?

Charles Darwin , 19 Nisan 1882'de 73 yaşında öldü. Ölüm nedeni, 20 yıl önce Brezilya'da geçirdiği bir dizi hastalık nedeniyle zayıflamış bir kalpti.

Charles Darwin , 12 Şubat 1809'da Shrewsbury, Shropshire, İngiltere'de doğdu. Babası Robert Waring Darwin, ünlü bir doktordu ve annesi Susannah Wedgwood, ünlü bir sanayici olan Josiah Wedgwood'un kızıydı. Charles Darwin , Shrewsbury Grammar School'da ve daha sonra Edinburgh Üniversitesi'nde tıp okudu. Ancak, tıp doktoru olmak istemediğinden, iki yıl sonra okulu bıraktı.

Charles Darwin , 1831'de HMS Beagle gemisiyle beş yıllık bir dünya turuna çıktı. Bu yolculuk sırasında, Darwin, bitki ve hayvan türlerinin çeşitliliği ve dağılımı hakkında önemli gözlemler yaptı. Bu gözlemler, Darwin'in evrim teorisinin temelini oluşturdu.

Charles Darwin , Beagle yolculuğunun ardından İngiltere'ye döndü ve 1836'da Cambridge Üniversitesi'nde teoloji okudu. Teoloji doktorası aldıktan sonra, Darwin, 1842'de Shrewsbury'de bir rahiplik yaptı. Ancak, Darwin'in evrim teorisi, kilise tarafından kabul Charles Darwin ve Darwin, 1851'de rahiplikten istifa etti.

Charles Darwin , evrim teorisini 1859'da Türlerin Kökeni adlı kitabında yayınladı. Bu kitap, bilimsel ve dini çevrelerde büyük bir tartışmaya yol açtı. Ancak, Darwin'in evrim teorisi, zamanla bilim dünyasında kabul gördü ve günümüzde, biyoloji biliminin temelini oluşturmaktadır.

Charles Darwin , 19 Nisan 1882'de 73 yaşında öldü. Ölüm nedeni, 20 yıl önce Brezilya'da geçirdiği bir dizi hastalık nedeniyle zayıflamış bir kalpti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.