,, ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

Siyaset 04.11.2023 - 13:37, Güncelleme: 04.11.2023 - 13:37 5842+ kez okundu.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ‘soykırım’ olarak nitelendiriyor ve Türkiye’nin Gazze’de garantörlük rolü üstlenebileceğini belirtiyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in Gazze 'ye saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik eleştirileri ve Batılı ülkelerin tutumunu değerlendirdi. BM'deki oylama İsrail'i sınıfta bıraktı Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'i kınayan oylamanın "İsrail'i sınıfta bıraktığını" söyledi. Erdoğan, "BM'deki oylama çok çok önemliydi. Aslında bu oylama bir karnedir. Bu karnede İsrail sınıfta kalmış, geçer not alamamıştır" dedi. Netanyahu'nun sorumluluğu Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu saldırıların birinci sorumlusu olarak gösterdi. Erdoğan, "Bu işin bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ta kendisidir. Şu an İsrail'de Netanyahu aleyhinde konuşmalar başladı" dedi. Gazze'de garantörlük Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü üstlenebileceğini söyledi. Erdoğan, "Kıbrıs'ta, Yunanistan garantör ülke olabiliyor, İngiltere garantör ülke olabiliyor, Türkiye haliyle garantör ülke ise Gazze'de neden benzeri yapı olmasın" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda başat bir rol üstlenebileceğini de belirtti. Netanyahu'ya eleştiriler Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu dini terimleri kullanarak katliamlara destek bulmaya çalışmakla suçladı. Erdoğan, "Netanyahu, İsrail halkının da tepkisini çeken, vatandaşlarının desteğini yitirmiş biri. Dini terimler kullanarak katliamlara destek bulmak istiyor" dedi. Batılı ülkelere eleştiriler Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik tutumunu da eleştirdi. Erdoğan, "Daha önce göz yumdukları katliamlar hatırlatılınca boyun büken Batılı devletler, Gazze katliamındaki tutumlarının utancının altında ezileceklerdir" dedi. Erdoğan, "Terör örgütü militanlarına 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla müsamahalı davranan kimi ülkeler, bir halkın sembolü Filistin bayrağını yasaklamaya dahi kalktılar" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: İsrail'in Gazze'ye saldırıları "soykırım"dır. BM'deki oylama İsrail'i sınıfta bıraktı. İsrail Başbakanı Netanyahu saldırıların birinci sorumlusudur. Türkiye, Gazze'de garantörlük rolü üstlenebilir. Batılı ülkeler İsrail'in katliamlarına göz yummaktadır. Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik tepkisini bir kez daha ortaya koydu. Erdoğan, İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlarken, Netanyahu'yu da saldırıların birinci sorumlusu olarak gösterdi. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü üstlenebileceğini de belirterek, bölgeye kalıcı bir barış getirmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını ‘soykırım’ olarak nitelendiriyor ve Türkiye’nin Gazze’de garantörlük rolü üstlenebileceğini belirtiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Kazakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, İsrail'in Gazze 'ye saldırıları, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya yönelik eleştirileri ve Batılı ülkelerin tutumunu değerlendirdi.

BM'deki oylama İsrail'i sınıfta bıraktı

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'i kınayan oylamanın "İsrail'i sınıfta bıraktığını" söyledi. Erdoğan, "BM'deki oylama çok çok önemliydi. Aslında bu oylama bir karnedir. Bu karnede İsrail sınıfta kalmış, geçer not alamamıştır" dedi.

Netanyahu'nun sorumluluğu

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu saldırıların birinci sorumlusu olarak gösterdi. Erdoğan, "Bu işin bir numaralı sorumlusu İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ta kendisidir. Şu an İsrail'de Netanyahu aleyhinde konuşmalar başladı" dedi.

Gazze'de garantörlük

Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü üstlenebileceğini söyledi. Erdoğan, "Kıbrıs'ta, Yunanistan garantör ülke olabiliyor, İngiltere garantör ülke olabiliyor, Türkiye haliyle garantör ülke ise Gazze'de neden benzeri yapı olmasın" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda başat bir rol üstlenebileceğini de belirtti.

Netanyahu'ya eleştiriler

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu dini terimleri kullanarak katliamlara destek bulmaya çalışmakla suçladı. Erdoğan, "Netanyahu, İsrail halkının da tepkisini çeken, vatandaşlarının desteğini yitirmiş biri. Dini terimler kullanarak katliamlara destek bulmak istiyor" dedi.

Batılı ülkelere eleştiriler

Erdoğan, Batılı ülkelerin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik tutumunu da eleştirdi. Erdoğan, "Daha önce göz yumdukları katliamlar hatırlatılınca boyun büken Batılı devletler, Gazze katliamındaki tutumlarının utancının altında ezileceklerdir" dedi. Erdoğan, "Terör örgütü militanlarına 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla müsamahalı davranan kimi ülkeler, bir halkın sembolü Filistin bayrağını yasaklamaya dahi kalktılar" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları "soykırım"dır.
  • BM'deki oylama İsrail'i sınıfta bıraktı.
  • İsrail Başbakanı Netanyahu saldırıların birinci sorumlusudur.
  • Türkiye, Gazze'de garantörlük rolü üstlenebilir.
  • Batılı ülkeler İsrail'in katliamlarına göz yummaktadır.

Erdoğan'ın açıklamaları, Türkiye'nin İsrail'in Gazze'ye saldırılarına yönelik tepkisini bir kez daha ortaya koydu. Erdoğan, İsrail'i "soykırım" yapmakla suçlarken, Netanyahu'yu da saldırıların birinci sorumlusu olarak gösterdi. Erdoğan, Türkiye'nin Gazze'de garantörlük rolü üstlenebileceğini de belirterek, bölgeye kalıcı bir barış getirmeye yönelik çabalarını sürdüreceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.