,, ,

Çukurova'da kadınlar ramazana hazırlık yufka ekmeği yaptılar

Gündem 27.03.2022 - 10:08, Güncelleme: 27.03.2022 - 10:08 3855+ kez okundu.
 

Çukurova'da kadınlar ramazana hazırlık yufka ekmeği yaptılar

Çukurova'da kadınlar ramazana hazırlık yufka ekmeği yaptılar
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kadınlar, ramazan öncesi iftar ve sahur sofralarında tüketilmek üzere imece usulü yufka ekmeği yapıyorlar.  Yufka ekmek yapımı için evlerinin bahçesinde toplanan kadınlar, hamur yoğurarak işe başlıyor.  Bezelere ayrılan hamurlar, oklavayla açılarak odun ateşi üzerinde pişiriliyor.  İstiflenerek kullanıma hazır hale gelen yufka ekmekleri, üzerine su serpilip yumuşatılarak iftar ve sahurda tüketiliyor.  Yufka ekmeği hazırlayan kadınlardan Hatice Kılıç, muhabire, değirmende öğüttükleri buğdayın ununu, su ve tuzla hamur haline getirdiklerini, açılan yufkayı odun veya çalı ateşinde ısınan sacın üzerinde pişirdiklerini iletti.  Her yıl ramazan öncesi komşularıyla imece usulü yufka ekmek yaptıklarını anlatan Kılıç, bu ekmekleri ramazanda iftar ve sahurda tükettiklerini belirtti.  Ev hanımı Emine Göçer de yufka ekmeğin ramazan sofralarının vazgeçilmezi arasında yer aldığını söyledi. 
Çukurova'da kadınlar ramazana hazırlık yufka ekmeği yaptılar

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde kadınlar, ramazan öncesi iftar ve sahur sofralarında tüketilmek üzere imece usulü yufka ekmeği yapıyorlar. 

Yufka ekmek yapımı için evlerinin bahçesinde toplanan kadınlar, hamur yoğurarak işe başlıyor. 

Bezelere ayrılan hamurlar, oklavayla açılarak odun ateşi üzerinde pişiriliyor. 

İstiflenerek kullanıma hazır hale gelen yufka ekmekleri, üzerine su serpilip yumuşatılarak iftar ve sahurda tüketiliyor. 

Yufka ekmeği hazırlayan kadınlardan Hatice Kılıç, muhabire, değirmende öğüttükleri buğdayın ununu, su ve tuzla hamur haline getirdiklerini, açılan yufkayı odun veya çalı ateşinde ısınan sacın üzerinde pişirdiklerini iletti. 

Her yıl ramazan öncesi komşularıyla imece usulü yufka ekmek yaptıklarını anlatan Kılıç, bu ekmekleri ramazanda iftar ve sahurda tükettiklerini belirtti. 

Ev hanımı Emine Göçer de yufka ekmeğin ramazan sofralarının vazgeçilmezi arasında yer aldığını söyledi. 

Osmaniye HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.