,, ,

Crew-7, Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaştı

Gündem 28.08.2023 - 09:17, Güncelleme: 28.08.2023 - 09:17 3929+ kez okundu.
 

Crew-7, Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaştı

Space X’in “Crew-7” görevi başladı. 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. İstasyonda çeşitli araştırmalar yapacaklar.
Elon Musk 'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi Space X , 26 Ağustos'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan fırlattığı "Crew Dragon" kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) 4 astronot gönderdi. NASA'dan Jasmin Moghbeli'nin liderliğindeki ekipte, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Danimarkalı Andreas Mogensen, Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı'ndan (JAXA) Satoshi Furukawa ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) kozmonot Konstantin Borisov yer aldı. Space X'in en karma uluslu ekibi olarak tarihe geçen ekip, UUİ'de yaklaşık 6 ay kalacak. Bu süre zarfında astronotlar, insanlı misyonlarda bakteri ve mantar yayılma riskini, mikroorganizmaların istasyondan vakumla uzaya atılmasını, istasyonda kullanılan suyun geri dönüşümünü iyileştirme yöntemlerini ve astronotların uykudayken beyin dalgalarının düşük yerçekimli ortamda değişimini araştırmaya başlayacak. Astronotların UUİ'ye gelişi, Crew-6 ekibinin görevinin sona ermesinin ardından gerçekleşmiş oldu.
Space X’in “Crew-7” görevi başladı. 4 astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı. İstasyonda çeşitli araştırmalar yapacaklar.

Elon Musk 'ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi Space X , 26 Ağustos'ta ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay İstasyonu'ndan fırlattığı "Crew Dragon" kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) 4 astronot gönderdi.

NASA'dan Jasmin Moghbeli'nin liderliğindeki ekipte, Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) Danimarkalı Andreas Mogensen, Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı'ndan (JAXA) Satoshi Furukawa ve Rusya Federal Uzay Ajansı'ndan (Roskosmos) kozmonot Konstantin Borisov yer aldı.

Space X'in en karma uluslu ekibi olarak tarihe geçen ekip, UUİ'de yaklaşık 6 ay kalacak. Bu süre zarfında astronotlar, insanlı misyonlarda bakteri ve mantar yayılma riskini, mikroorganizmaların istasyondan vakumla uzaya atılmasını, istasyonda kullanılan suyun geri dönüşümünü iyileştirme yöntemlerini ve astronotların uykudayken beyin dalgalarının düşük yerçekimli ortamda değişimini araştırmaya başlayacak.

Astronotların UUİ'ye gelişi, Crew-6 ekibinin görevinin sona ermesinin ardından gerçekleşmiş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.