,, ,

Çiçekçiler Federasyonu: "Çiçek Göndermek Yerine Bağış Yapın" Çağrılarına Tepki Gösterdi

Gündem 04.04.2024 - 10:36, Güncelleme: 04.04.2024 - 10:45 5169+ kez okundu.
 

Çiçekçiler Federasyonu: "Çiçek Göndermek Yerine Bağış Yapın" Çağrılarına Tepki Gösterdi

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, çiçek gönderme yerine bağış çağrılarına tepki gösterdi.
Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır , 2024 Mahalli Seçimleri sonrası artan " çiçek gönderilmesini istemiyoruz, yardım kuruluşuna bağışta bulununuz" çağrılarına tepki gösterdi. Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, bu tür çağrıların çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü söyledi. Yardım kuruluşlarının gelirlerinin artmasını hepimiz arzu ederiz. Ancak sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir." dedi. Çiçekçilerin sadece mahalledeki bir dükkandan ibaret olmadığını, Ağrı Dağı'ndan Antalya ve İzmir'e kadar uzanan bir üretim ve dağıtım zinciri olduğunu vurgulayan Çakır, "Binlerce vatandaşımıza ekmek sağlayan bir sektörden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı. Süs bitkileri üretiminin tarımsal kalkınmada katma değeri yüksek bir ürün olduğunu ve çiçekçilerin ihracat yaparak ülkeye döviz kazandırdığını da hatırlatan Çakır, "Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve istihdamın artırılmasına da katkımız olmaktadır." dedi. Çiçekçiliğin bir meslek olarak gelişip büyümesi için Devlet tarafından kanun ve mevzuatlarla koruma altına alındığını ve Milli Eğitim müfredatına girdiğini de belirten Çakır, "Tarım Meslek Liselerinde çiçekçilik ile ilgili dersler ve bölümler yer almaktadır." diye konuştu. Yaşanan ekonomik durum sebebiyle çiçek talebinde her geçen gün büyük daralma yaşandığını da dile getiren Çakır, kamuoyunun ve ilgililerin bu konudaki hassasiyeti dikkate almasını istedi.
Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır, çiçek gönderme yerine bağış çağrılarına tepki gösterdi.

Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Hüseyin Çakır , 2024 Mahalli Seçimleri sonrası artan " çiçek gönderilmesini istemiyoruz, yardım kuruluşuna bağışta bulununuz" çağrılarına tepki gösterdi.

Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, bu tür çağrıların çiçekçi esnafını ve üreticilerini derinden üzdüğünü söyledi. Yardım kuruluşlarının gelirlerinin artmasını hepimiz arzu ederiz. Ancak sadece çiçekçi esnafımızın rızkının kesilmesiyle sürekli olarak ilişkilendirilmesi inciticidir." dedi.

Çiçekçilerin sadece mahalledeki bir dükkandan ibaret olmadığını, Ağrı Dağı'ndan Antalya ve İzmir'e kadar uzanan bir üretim ve dağıtım zinciri olduğunu vurgulayan Çakır, "Binlerce vatandaşımıza ekmek sağlayan bir sektörden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

Süs bitkileri üretiminin tarımsal kalkınmada katma değeri yüksek bir ürün olduğunu ve çiçekçilerin ihracat yaparak ülkeye döviz kazandırdığını da hatırlatan Çakır, "Tarımsal üretimin geliştirilmesi ve istihdamın artırılmasına da katkımız olmaktadır." dedi.

Çiçekçiliğin bir meslek olarak gelişip büyümesi için Devlet tarafından kanun ve mevzuatlarla koruma altına alındığını ve Milli Eğitim müfredatına girdiğini de belirten Çakır, "Tarım Meslek Liselerinde çiçekçilik ile ilgili dersler ve bölümler yer almaktadır." diye konuştu.

Yaşanan ekonomik durum sebebiyle çiçek talebinde her geçen gün büyük daralma yaşandığını da dile getiren Çakır, kamuoyunun ve ilgililerin bu konudaki hassasiyeti dikkate almasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.