,, ,

CHP'li Sındır: "12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ortada yok"

Siyaset 19.01.2023 - 16:47, Güncelleme: 19.01.2023 - 16:47 5475+ kez okundu.
 

CHP'li Sındır: "12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ortada yok"

CHP'li Sındır: "12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ortada yok"
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır , "Bırakın işletmeye başlamasını aradan 12 sene geçti İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren halen ortada yok." dedi. Sındır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın, İzmir'den aday olduğunu, o dönem "35 İzmir 35 Proje" ile İzmirlilere çeşitli vaatler verilmesine rağmen vaatlerin tutulmadığını savundu. Vaatler arasında İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın yer aldığını belirten Sındır, "İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı nerede? 48 ayda bitireceklerini belirttiler. Bırakın işletmeye başlamasını aradan 12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren halen ortada yok." diye konuştu. İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı tren vaadinin de olduğuna dikkat çeken Sındır, ortada böyle bir projenin olmadığını söyledi. Sındır, Vecihi Hürkuş Havalimanı vaadinin de iktidarın gündeme getirdiğini ancak hayal olarak bekleyen bir proje olduğunu savundu. Sındır, "İzmir'e merkezi yönetimin bakış açısı bu. Bunun hesabını İzmir halkı sandıkta soracak." ifadesini kullandı.    
CHP'li Sındır: "12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren ortada yok"

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır , "Bırakın işletmeye başlamasını aradan 12 sene geçti İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren halen ortada yok." dedi.

Sındır, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın, İzmir'den aday olduğunu, o dönem "35 İzmir 35 Proje" ile İzmirlilere çeşitli vaatler verilmesine rağmen vaatlerin tutulmadığını savundu.

Vaatler arasında İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın yer aldığını belirten Sındır, "İzmir- Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı nerede? 48 ayda bitireceklerini belirttiler. Bırakın işletmeye başlamasını aradan 12 sene geçti İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren halen ortada yok." diye konuştu.

İzmir-İstanbul Yüksek Hızlı tren vaadinin de olduğuna dikkat çeken Sındır, ortada böyle bir projenin olmadığını söyledi. Sındır, Vecihi Hürkuş Havalimanı vaadinin de iktidarın gündeme getirdiğini ancak hayal olarak bekleyen bir proje olduğunu savundu. Sındır, "İzmir'e merkezi yönetimin bakış açısı bu. Bunun hesabını İzmir halkı sandıkta soracak." ifadesini kullandı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.