,, ,

CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Türkiye'de Sağlık Sistemi Krizi Derinleşiyor

Siyaset 10.08.2023 - 12:52, Güncelleme: 10.08.2023 - 12:52 4906+ kez okundu.
 

CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Türkiye'de Sağlık Sistemi Krizi Derinleşiyor

CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Türkiye'de Sağlık Sistemi Krizi Derinleşiyor
Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu , Türkiye'de sağlık sisteminin krize girdiğini söyledi. Okan Gaytancıoğlu , devlet hastanelerinde uzman doktordan randevu almanın neredeyse imkansız hale geldiğini, sığınmacıların sağlık sistemine aşırı yük bindirdiğini ve sağlık çalışanlarının yetersiz olduğunu söyledi. Okan Gaytancıoğlu , "Türkiye'de sağlık sistemi çökmek üzere. Devlet hastanelerinde uzman doktordan randevu almak neredeyse imkansız. Özellikle göz, kalp damar, plastik cerrahi, beyin cerrahisi, onkoloji ve cildiye gibi branşlara ulaşılamıyor. Parası olan mecburen özel hastanelerde muayene oluyor. Sığınmacılar ise sağlık sistemine aşırı yük bindiriyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, sığınmacılara yönelik poliklinik sayısı 97 milyona, yatarak tedavi sayısı 3 milyona, ameliyat sayısı ise 2,6 milyona yaklaşmış durumda. 29 şehirde sığınmacılar için 185 sağlık merkezi kurulmuş. Bu durum, sağlık sisteminin giderek daha fazla kilitlenmesine neden oluyor. Sağlık çalışanları da yetersiz. Türkiye'de 100 bin nüfusa düşen doktor sayısı 196, hemşire sayısı ise 220. Bu sayılar, OECD ortalamasının çok altında. Sağlık sistemi krizi, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Hükümetin bu sorunu çözmesi için acilen adım atması gerekiyor" dedi.
CHP'li Okan Gaytancıoğlu: Türkiye'de Sağlık Sistemi Krizi Derinleşiyor

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Okan Gaytancıoğlu , Türkiye'de sağlık sisteminin krize girdiğini söyledi. Okan Gaytancıoğlu , devlet hastanelerinde uzman doktordan randevu almanın neredeyse imkansız hale geldiğini, sığınmacıların sağlık sistemine aşırı yük bindirdiğini ve sağlık çalışanlarının yetersiz olduğunu söyledi.

Okan Gaytancıoğlu , "Türkiye'de sağlık sistemi çökmek üzere. Devlet hastanelerinde uzman doktordan randevu almak neredeyse imkansız. Özellikle göz, kalp damar, plastik cerrahi, beyin cerrahisi, onkoloji ve cildiye gibi branşlara ulaşılamıyor. Parası olan mecburen özel hastanelerde muayene oluyor. Sığınmacılar ise sağlık sistemine aşırı yük bindiriyor. Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, sığınmacılara yönelik poliklinik sayısı 97 milyona, yatarak tedavi sayısı 3 milyona, ameliyat sayısı ise 2,6 milyona yaklaşmış durumda. 29 şehirde sığınmacılar için 185 sağlık merkezi kurulmuş. Bu durum, sağlık sisteminin giderek daha fazla kilitlenmesine neden oluyor. Sağlık çalışanları da yetersiz. Türkiye'de 100 bin nüfusa düşen doktor sayısı 196, hemşire sayısı ise 220. Bu sayılar, OECD ortalamasının çok altında. Sağlık sistemi krizi, Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Hükümetin bu sorunu çözmesi için acilen adım atması gerekiyor" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.