,, ,

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar: Mülakatlarda hak ihlalleri araştırılsın

Siyaset 04.10.2023 - 14:07, Güncelleme: 04.10.2023 - 14:07 4324+ kez okundu.
 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar: Mülakatlarda hak ihlalleri araştırılsın

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını talep etti
Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi 'nin mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması talebiyle verdiği önerge üzerine söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar mülakatların liyakati ortadan kaldırdığını belirterek, "Mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun tüm mülakatları incelemesini talep ediyoruz" dedi. Yontar, yaptığı konuşmada, mülakatların liyakati ortadan kaldırdığını belirterek, "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Saadet Partisi grup önerisi üzerine söz aldım, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Devletteki en önemli, en temel sorunlardan birinin liyakatsiz atamalar olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ülke olarak son yirmi bir yıldır bu sorunu yaşıyoruz ve daha da ağırlaştırılacağının sinyallerinin Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in TV kanallarına çıkarak vicdanlı ve inançlı oldukları için kimsenin hakkının yenmeyeceğini ifade etmesiyle başlıyor; dikkatinizi çekiyorum "vicdanlı ve inançlı" "liyakat ve bilgi sahibi" değil. Özellikle mülakatla girişin olduğu hangi kamu kurumuna baksak mutlaka saray iktidarının yandaşlarını görüyoruz. Eğitim sahibi gençler yazılı sınavlarda 95, 100 puan almalarına rağmen sırf yandaş olmadıkları için mülakatlarda eleniyorlar. Onların yerine, Bakanın dediği gibi kendilerince inançlı olanlar fakat yandaşlıktan başka hiçbir meziyeti olmayan veya sadece imam-hatip mezunu olanlar kamu kurumlarında önemli makamlara getiriliyorlar. Genel seçimler öncesi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mülakatı kaldıracağız." söylemi üzerine Sayın Cumhurbaşkanı, seçimi kaybetme kaygısı dolayısıyla "Mülakatı kaldıracağız." dedi ancak bu vaat AKP iktidarının kazanılmasıyla aynen diğer vaatler gibi unutuldu. Sayın Yusuf Tekin bir programda öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini ve mülakat gibi mülakat yapacaklarını dile getirdi ve var olan liyakatsizliğin daha da artacağının garantisini vermiş oldu. Sözlü sınavlarla göreve gelen şube müdürlerinin öğretmen atamalarında görev aldığını düşünürsek yazılı sınavlarda yüksek puan almanın çok da bir faydasının olacağını düşünmemek gerekiyor çünkü Cihannüma, Ensar, Önder, İlim Yayma, TÜGVA, TÜRGEV gibi vakıfların eğitime ne kadar çok müdahil oldukları herkes tarafından bilinmektedir. Bu ne demek değerli arkadaşlar? Yine değişen hiçbir şey olmayacak; torpil, yandaşlık, iltimas ve tanıdık döneminin devam edeceğinin açık ve seçik ifadesidir. Çocuklarımız yıllarca emek veriyor, hayatlarının bir kısmından çalıp ders çalışıyor sonra birileri çıkıp sırf yandaş oldukları için onların önüne geçiyor. Bu duruma artık bir son verilmeli, liyakatsiz atamalar sona erdirilmelidir. Mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun tüm mülakatları incelemesini talep ediyoruz. Bu konudaki hassasiyetinizi ve desteğinizi bekliyorum."
CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını talep etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM ) Genel Kurulu'nda, Saadet Partisi 'nin mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması talebiyle verdiği önerge üzerine söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar mülakatların liyakati ortadan kaldırdığını belirterek, "Mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun tüm mülakatları incelemesini talep ediyoruz" dedi.

Yontar, yaptığı konuşmada, mülakatların liyakati ortadan kaldırdığını belirterek, "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Saadet Partisi grup önerisi üzerine söz aldım, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Devletteki en önemli, en temel sorunlardan birinin liyakatsiz atamalar olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ülke olarak son yirmi bir yıldır bu sorunu yaşıyoruz ve daha da ağırlaştırılacağının sinyallerinin Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'in TV kanallarına çıkarak vicdanlı ve inançlı oldukları için kimsenin hakkının yenmeyeceğini ifade etmesiyle başlıyor; dikkatinizi çekiyorum "vicdanlı ve inançlı" "liyakat ve bilgi sahibi" değil.

Özellikle mülakatla girişin olduğu hangi kamu kurumuna baksak mutlaka saray iktidarının yandaşlarını görüyoruz. Eğitim sahibi gençler yazılı sınavlarda 95, 100 puan almalarına rağmen sırf yandaş olmadıkları için mülakatlarda eleniyorlar. Onların yerine, Bakanın dediği gibi kendilerince inançlı olanlar fakat yandaşlıktan başka hiçbir meziyeti olmayan veya sadece imam-hatip mezunu olanlar kamu kurumlarında önemli makamlara getiriliyorlar.

Genel seçimler öncesi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Mülakatı kaldıracağız." söylemi üzerine Sayın Cumhurbaşkanı, seçimi kaybetme kaygısı dolayısıyla "Mülakatı kaldıracağız." dedi ancak bu vaat AKP iktidarının kazanılmasıyla aynen diğer vaatler gibi unutuldu. Sayın Yusuf Tekin bir programda öğretmenlikte mülakatın kaldırılmayacağını ancak içeriğinin değişeceğini ve mülakat gibi mülakat yapacaklarını dile getirdi ve var olan liyakatsizliğin daha da artacağının garantisini vermiş oldu.

Sözlü sınavlarla göreve gelen şube müdürlerinin öğretmen atamalarında görev aldığını düşünürsek yazılı sınavlarda yüksek puan almanın çok da bir faydasının olacağını düşünmemek gerekiyor çünkü Cihannüma, Ensar, Önder, İlim Yayma, TÜGVA, TÜRGEV gibi vakıfların eğitime ne kadar çok müdahil oldukları herkes tarafından bilinmektedir.

Bu ne demek değerli arkadaşlar? Yine değişen hiçbir şey olmayacak; torpil, yandaşlık, iltimas ve tanıdık döneminin devam edeceğinin açık ve seçik ifadesidir. Çocuklarımız yıllarca emek veriyor, hayatlarının bir kısmından çalıp ders çalışıyor sonra birileri çıkıp sırf yandaş oldukları için onların önüne geçiyor.

Bu duruma artık bir son verilmeli, liyakatsiz atamalar sona erdirilmelidir. Mülakatlarda hak ihlallerinin araştırılması için bir komisyon kurulmasını ve bu komisyonun tüm mülakatları incelemesini talep ediyoruz.

Bu konudaki hassasiyetinizi ve desteğinizi bekliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.