,, ,

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik: Memurların hayat pahalılığıyla mücadele etmesi gerekiyor

Siyaset 29.07.2023 - 15:51, Güncelleme: 29.07.2023 - 15:51 4445+ kez okundu.
 

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik: Memurların hayat pahalılığıyla mücadele etmesi gerekiyor

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik: Memurların hayat pahalılığıyla mücadele etmesi gerekiyor
CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik : "Memur Maaşlarının 35 Bin Lira Altında Olmaması Gerekir, Aksi Halde Hayatta Kalma Şansları Yok" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik , Türkiye'deki memur maaşlarının yetersizliğini ve hayat pahalılığının yüksekliğini ele alarak, memur maaşlarının 35 bin lira altında olmaması gerektiğini belirtti. Çelik, artan hayat pahalılığı ve zamların maaşları bir ayda erittiğini ve memurların ayakta kalma şanslarının olmadığını ifade etti. Başkan Çelik, "En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltildi ancak artan hayat pahalılığı ve zamlarla maaşlar bir ayda eriyip gitti. Kiraların bu kadar arttığı yerde memur nasıl ayakta kalabilecek?" dedi. İstanbul'daki memurların tayin istemeye başladığını ve şehirde memur kalmayacağına dikkat çekti.Çelik, "Memurlar, yüksek kira bedelleri ve yaşam maliyetleri nedeniyle İstanbul'dan küçük illere geçiş talep ediyorlar. Pek yakında İstanbul'da memur kalmayacak." şeklinde konuştu. Çelik, memur maaşlarının hayat pahalılığı karşısında ciddi şekilde eridiğini, bu nedenle hükümetin acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti. "Memur maaşlarının 35 bin lira altında olmaması gerekiyor. Aksi halde hayatta kalma şansları yok. Enflasyon yüksek çıktığında, memurun alım gücü düşüyor." dedi. CHP Şile İlçe Başkanı ayrıca, kira konusunda memurlara yardımcı olunması gerektiğini söyledi. "Kira büyük bir sorun. Memurun bu konuda desteklenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. İbrahim Çelik, CHP olarak memurların ekonomik haklarını koruma ve yaşam standartlarını iyileştirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu konuda hükümetin acil adımlar atmasını talep ettiklerini belirtti.
CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik: Memurların hayat pahalılığıyla mücadele etmesi gerekiyor

CHP Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik : "Memur Maaşlarının 35 Bin Lira Altında Olmaması Gerekir, Aksi Halde Hayatta Kalma Şansları Yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik , Türkiye'deki memur maaşlarının yetersizliğini ve hayat pahalılığının yüksekliğini ele alarak, memur maaşlarının 35 bin lira altında olmaması gerektiğini belirtti. Çelik, artan hayat pahalılığı ve zamların maaşları bir ayda erittiğini ve memurların ayakta kalma şanslarının olmadığını ifade etti.

Başkan Çelik, "En düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltildi ancak artan hayat pahalılığı ve zamlarla maaşlar bir ayda eriyip gitti. Kiraların bu kadar arttığı yerde memur nasıl ayakta kalabilecek?" dedi.

İstanbul'daki memurların tayin istemeye başladığını ve şehirde memur kalmayacağına dikkat çekti.Çelik, "Memurlar, yüksek kira bedelleri ve yaşam maliyetleri nedeniyle İstanbul'dan küçük illere geçiş talep ediyorlar. Pek yakında İstanbul'da memur kalmayacak." şeklinde konuştu.

Çelik, memur maaşlarının hayat pahalılığı karşısında ciddi şekilde eridiğini, bu nedenle hükümetin acilen harekete geçmesi gerektiğini belirtti. "Memur maaşlarının 35 bin lira altında olmaması gerekiyor. Aksi halde hayatta kalma şansları yok. Enflasyon yüksek çıktığında, memurun alım gücü düşüyor." dedi.

CHP Şile İlçe Başkanı ayrıca, kira konusunda memurlara yardımcı olunması gerektiğini söyledi. "Kira büyük bir sorun. Memurun bu konuda desteklenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
İbrahim Çelik, CHP olarak memurların ekonomik haklarını koruma ve yaşam standartlarını iyileştirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu konuda hükümetin acil adımlar atmasını talep ettiklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.