,, ,

CHP Grup Başkanı Özel: "TBMM, Şanlıurfa'da ölü bulunan çocukla ilgili olayı incelemeli"

Siyaset 16.06.2023 - 14:44, Güncelleme: 16.06.2023 - 14:44 10642+ kez okundu.
 

CHP Grup Başkanı Özel: "TBMM, Şanlıurfa'da ölü bulunan çocukla ilgili olayı incelemeli"

CHP Grup Başkanı Özel: "TBMM, Şanlıurfa'da ölü bulunan çocukla ilgili olayı incelemeli"
CHP Grup Başkanı Özgür Özel , Şanlıurfa 'da bir ahırda ölü bulunan 12 yaşındaki A.D. ile ilgili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu gerçeklerin açığa çıkması için çalışmaya davet etti. Özel, yaptığı yazılı açıklamada, A.D'nin ölü bulunmasının tüm Türkiye'yi sarstığını ifade etti. Olay hakkında açılan soruşturmayı çok yakından takip ettiklerini bildiren Özel, açıklamasında "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bu olayı incelemesi ve gerçeklerin açığa çıkması için var gücüyle çalışması gerekmektedir. CHP Grubu olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerimiz Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal , Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere 'yi olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdik. Yavrumuzun eğitim gördüğü belirtilen bu kurumun derhal kapatılması, ismi geçen vakfa ait benzer yerlerin de bir an önce denetim altına alınması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.​​​​​​​ Bu tür yapıların Milli Eğitim Bakanlığının denetimi altına alınmak zorunda olduğunu savunan Özel, "Çocuklarımızın üstün yararı ilkesini her platformda savunan bir siyasi parti olarak, benzer sorunların bir daha yaşanmamasını temin etmeyi sorumluluğumuz ve 28. Yasama Dönemi'nde önceliğimiz olarak belirledik." ifadesine yer verdi. AK Parti 'nin bu ölümlerin ve faciaların sorumlusu olduğunu ileri süren Özel, bu konuda mevzuatta atılması gereken adımlar başta olmak üzere kapsamlı bir çalışma hazırlayıp en kısa sürede kamuoyunun dikkatine sunacaklarını açıkladı.    
CHP Grup Başkanı Özel: "TBMM, Şanlıurfa'da ölü bulunan çocukla ilgili olayı incelemeli"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel , Şanlıurfa 'da bir ahırda ölü bulunan 12 yaşındaki A.D. ile ilgili TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nu gerçeklerin açığa çıkması için çalışmaya davet etti.

Özel, yaptığı yazılı açıklamada, A.D'nin ölü bulunmasının tüm Türkiye'yi sarstığını ifade etti.

Olay hakkında açılan soruşturmayı çok yakından takip ettiklerini bildiren Özel, açıklamasında " TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bu olayı incelemesi ve gerçeklerin açığa çıkması için var gücüyle çalışması gerekmektedir. CHP Grubu olarak TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerimiz Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal , Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere 'yi olaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere görevlendirdik. Yavrumuzun eğitim gördüğü belirtilen bu kurumun derhal kapatılması, ismi geçen vakfa ait benzer yerlerin de bir an önce denetim altına alınması gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.​​​​​​​

Bu tür yapıların Milli Eğitim Bakanlığının denetimi altına alınmak zorunda olduğunu savunan Özel, "Çocuklarımızın üstün yararı ilkesini her platformda savunan bir siyasi parti olarak, benzer sorunların bir daha yaşanmamasını temin etmeyi sorumluluğumuz ve 28. Yasama Dönemi'nde önceliğimiz olarak belirledik." ifadesine yer verdi.

AK Parti 'nin bu ölümlerin ve faciaların sorumlusu olduğunu ileri süren Özel, bu konuda mevzuatta atılması gereken adımlar başta olmak üzere kapsamlı bir çalışma hazırlayıp en kısa sürede kamuoyunun dikkatine sunacaklarını açıkladı.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.