,, ,

Cennetin Krallığı Filminin Konusu Nedir

Tv-Dünyası 15.07.2023 - 17:28, Güncelleme: 15.07.2023 - 17:28 5229+ kez okundu.
 

Cennetin Krallığı Filminin Konusu Nedir

Cennetin Krallığı Filminin Konusu Nedir
Cennetin Krallığı , 2005 yılında çekilen, Haçlı Seferleri’ni konu alan bir tarihi aksiyon filmidir. Yönetmenliğini Ridley Scott ’ın yaptığı filmin başrollerinde Orlando Bloom , Liam Neeson , Jeremy Irons , Edward Norton , Eva Green ve Selahaddin Eyyubi rolünde Gassan Mesud yer almaktadır. Film Ortaçağ ’da Kudüs’te geçen bir hikâyeyi anlatmaktadır. Filmin konusu şöyle: Balian isminde genç bir adam demircilik ile uğraşmaktadır. Ailesini kaybeden Balian, kaderinde yazılı olan yoldan ilerlemsi sonucunda şövalye olmuştur. Bu sırada bir prensese aşık olan Balian, yüz yıl önce Kudüs’ü kuşatan haçlı ordusuna katılmış ve ordunun kaderini belirlemekte rol oynamıştır. Cüzzam hastalığından muzdarip olan ve maske ile gezen IV. Baudouin, barışı korumanın ellerinde olduğunu ve ondan yardım etmesini istiyor. Ancak kralın kız kardeşi ile evli olan Guy de Lusignan da şehirde sözü geçen bir şövalye olarak savaş yanlısı davranıyor. Balian ile de geçimsiz olan ve ona bir suikast düzenliyor ve başarısız oluyor. Ardından Selahaddin Eyyubi’ye karşı saldırıya gidiyor, ancak taktik hataları nedeniyle ağır bir yenilgi alıyor. Böylece Kudüs’ün savunması artık Balian’a kalıyor. Uzun süren kuşatma ve taktik savaşları sonrası Balian ve Selahaddin anlaşmaya varıyor ve kutsal kent Müslümanlara teslim edilirken, Balian ve Hristiyanlar da ülkelerine doğru yola çıkıyor. Filmin çekimleri İngiltere , Almanya ve Amerika’da gerçekleştirilmiştir. Filmde bazı karakterler tarihi olaylar içerisinde kurgulanmıştır
Cennetin Krallığı Filminin Konusu Nedir

Cennetin Krallığı , 2005 yılında çekilen, Haçlı Seferleri’ni konu alan bir tarihi aksiyon filmidir. Yönetmenliğini Ridley Scott ’ın yaptığı filmin başrollerinde Orlando Bloom , Liam Neeson , Jeremy Irons , Edward Norton , Eva Green ve Selahaddin Eyyubi rolünde Gassan Mesud yer almaktadır. Film Ortaçağ ’da Kudüs’te geçen bir hikâyeyi anlatmaktadır.

Filmin konusu şöyle:

Balian isminde genç bir adam demircilik ile uğraşmaktadır. Ailesini kaybeden Balian, kaderinde yazılı olan yoldan ilerlemsi sonucunda şövalye olmuştur. Bu sırada bir prensese aşık olan Balian, yüz yıl önce Kudüs’ü kuşatan haçlı ordusuna katılmış ve ordunun kaderini belirlemekte rol oynamıştır. Cüzzam hastalığından muzdarip olan ve maske ile gezen IV. Baudouin, barışı korumanın ellerinde olduğunu ve ondan yardım etmesini istiyor. Ancak kralın kız kardeşi ile evli olan Guy de Lusignan da şehirde sözü geçen bir şövalye olarak savaş yanlısı davranıyor. Balian ile de geçimsiz olan ve ona bir suikast düzenliyor ve başarısız oluyor. Ardından Selahaddin Eyyubi’ye karşı saldırıya gidiyor, ancak taktik hataları nedeniyle ağır bir yenilgi alıyor. Böylece Kudüs’ün savunması artık Balian’a kalıyor. Uzun süren kuşatma ve taktik savaşları sonrası Balian ve Selahaddin anlaşmaya varıyor ve kutsal kent Müslümanlara teslim edilirken, Balian ve Hristiyanlar da ülkelerine doğru yola çıkıyor.

Filmin çekimleri İngiltere , Almanya ve Amerika’da gerçekleştirilmiştir. Filmde bazı karakterler tarihi olaylar içerisinde kurgulanmıştır

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.