,, ,

Büyük İskender

Kimdir 17.07.2023 - 14:10, Güncelleme: 17.07.2023 - 14:10 3438+ kez okundu.
 

Büyük İskender

Büyük İskender
Büyük İskender , MÖ 356-323 yılları arasında yaşamış, Antik Makedonya Krallığı’nın kralı ve tarihin en büyük komutanlarından biridir. Babası II. Filip’in ölümünden sonra tahta geçen İskender, Yunanistan’ı birleştirdikten sonra Pers İmparatorluğu ’na karşı büyük bir sefer başlattı. On üç yıl içinde Anadolu , Mısır, Mezopotamya , İran ve Hindistan’a kadar uzanan dev bir imparatorluk kurdu. Pers Kralı III. Darius ’u yenerek Ahameniş Hanedanı’nı sona erdirdi. Ayrıca farklı kültür ve dinlere saygı göstererek hoşgörülü bir yönetim sergiledi. İskender, gençliğinde Aristoteles gibi ünlü bir filozoftan eğitim aldı. İlyada’nın hayranıydı ve kendini Akhilleus’un soyundan gelen bir kahraman olarak görüyordu. Savaş sanatında çok yetenekliydi ve hiçbir muharebede yenilmedi. Ordusunda sadık askerler ve arkadaşlar vardı. Ayrıca tarihin en ünlü atlarından biri olan Bukefalos ’u da kendisi eğitmişti. İskender, 32 yaşında Babil ’de öldü. Ölüm sebebi tam olarak bilinmemektedir, ancak ateşli bir hastalık, zehirlenme veya suikast gibi olasılıklar ileri sürülmüştür. Öldükten sonra cesedi Mısır’a götürüldü ve orada gömüldü. Ancak mezarının yeri bugün hala bilinmemektedir. İskender, hem Doğu hem de Batı kültüründe büyük bir etki bıraktı. Yunan kültürünü Asya’ya yaydı ve Helenistik Dönem ’i başlattı. İmparatorluğu ölümünden sonra parçalansa da, kurduğu şehirler ve eserler günümüze kadar ulaştı. Adı Doğu efsanelerinde yaşadı ve pek çok sanatçı ve yazar tarafından ilham kaynağı oldu
Büyük İskender

Büyük İskender , MÖ 356-323 yılları arasında yaşamış, Antik Makedonya Krallığı’nın kralı ve tarihin en büyük komutanlarından biridir. Babası II. Filip’in ölümünden sonra tahta geçen İskender, Yunanistan’ı birleştirdikten sonra Pers İmparatorluğu ’na karşı büyük bir sefer başlattı. On üç yıl içinde Anadolu , Mısır, Mezopotamya , İran ve Hindistan’a kadar uzanan dev bir imparatorluk kurdu. Pers Kralı III. Darius ’u yenerek Ahameniş Hanedanı’nı sona erdirdi. Ayrıca farklı kültür ve dinlere saygı göstererek hoşgörülü bir yönetim sergiledi.

İskender, gençliğinde Aristoteles gibi ünlü bir filozoftan eğitim aldı. İlyada’nın hayranıydı ve kendini Akhilleus’un soyundan gelen bir kahraman olarak görüyordu. Savaş sanatında çok yetenekliydi ve hiçbir muharebede yenilmedi. Ordusunda sadık askerler ve arkadaşlar vardı. Ayrıca tarihin en ünlü atlarından biri olan Bukefalos ’u da kendisi eğitmişti.

İskender, 32 yaşında Babil ’de öldü. Ölüm sebebi tam olarak bilinmemektedir, ancak ateşli bir hastalık, zehirlenme veya suikast gibi olasılıklar ileri sürülmüştür. Öldükten sonra cesedi Mısır’a götürüldü ve orada gömüldü. Ancak mezarının yeri bugün hala bilinmemektedir.

İskender, hem Doğu hem de Batı kültüründe büyük bir etki bıraktı. Yunan kültürünü Asya’ya yaydı ve Helenistik Dönem ’i başlattı. İmparatorluğu ölümünden sonra parçalansa da, kurduğu şehirler ve eserler günümüze kadar ulaştı. Adı Doğu efsanelerinde yaşadı ve pek çok sanatçı ve yazar tarafından ilham kaynağı oldu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.