,, ,

Bursa’nın Yeni Valisi Mahmut Demirtaş

Gündem 10.08.2023 - 10:17, Güncelleme: 10.08.2023 - 10:17 3346+ kez okundu.
 

Bursa’nın Yeni Valisi Mahmut Demirtaş

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Bursa Valiliği’ne Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Bursa Valiliği’ne Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Mahmut Demirtaş , 1968 yılında Erzurum’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında Adana Valisi olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Demirtaş, İngilizce bilmektedir. Mahmut Demirtaş ’ın atamasıyla birlikte Bursa’nın eski valisi Yakup Canbolat ise merkeze alındı. Canbolat, 2017 yılından beri Bursa Valiliği görevini yürütüyordu. Canbolat’ın yerine gelen Demirtaş, önümüzdeki günlerde görevine başlamak üzere Bursa’ya gelecek. Bursa hakkında bilgi Bursa Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 3 milyon 56 bin 120’dir. İlin merkezi Bursa şehridir. Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlde bulunan Uludağ, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Cumalıkızık Köyü gibi yerler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Bursa Valiliği’ne Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Bursa Valiliği’ne Adana Valisi Mahmut Demirtaş atandı. Mahmut Demirtaş , 1968 yılında Erzurum’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1991 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında Adana Valisi olarak atandı. Evli ve üç çocuk babası olan Demirtaş, İngilizce bilmektedir.

Mahmut Demirtaş ’ın atamasıyla birlikte Bursa’nın eski valisi Yakup Canbolat ise merkeze alındı. Canbolat, 2017 yılından beri Bursa Valiliği görevini yürütüyordu. Canbolat’ın yerine gelen Demirtaş, önümüzdeki günlerde görevine başlamak üzere Bursa’ya gelecek.

Bursa hakkında bilgi

Bursa Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 3 milyon 56 bin 120’dir. İlin merkezi Bursa şehridir. Bursa, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlde bulunan Uludağ, Ulu Cami, Yeşil Türbe, Cumalıkızık Köyü gibi yerler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.