,, ,

Burhaniye'de Sağlık Merkezi İnşaatının Temeli Kazılırken İnsan Kemikleri Bulundu, İnşaat Durduruldu

Gündem 12.10.2022 - 15:14, Güncelleme: 12.10.2022 - 15:14 3463+ kez okundu.
 

Burhaniye'de Sağlık Merkezi İnşaatının Temeli Kazılırken İnsan Kemikleri Bulundu, İnşaat Durduruldu

Burhaniye'de Sağlık Merkezi İnşaatının Temeli Kazılırken İnsan Kemikleri Bulundu, İnşaat Durduruldu
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde sağlık merkezi inşaatı için temel kazılırken insan kemikleri ortaya çıktı ve kazı durduruldu. Muhyiddin-i Rumi Türbesi yanında bulunan kazı alanında eski mezarların bulunduğu iddia edildi. Burhaniye’de, Kocacami koruma alanında yer alan eski belediye binası arsasına sağlık merkezi yapımı için başlatılan hafriyat çalışması sırasında kemiklerin çıkması vatandaşları harekete geçirdi. Burhaniyeli iş insanı Nurullah Kahraman’ın başvurusu üzerine Kaymakamlık tarafından inşaat kazısı durduruldu. “ÇIKAN KEMİKLERİ, BİR ARAYA TOPLAYIP GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDIKTAN SONRA DEFNETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ” Muhyiddin-i Rumi Türbesi yanında isimsiz mezarların bulunduğunu iddia eden iş insanı Nurullah Kahraman, “Türbenin çevresinde isimsiz mezarlar yer almaktadır. Bazı zatlar, vasiyetleri üzerine buraya defnedilmiştir. Dolayısıyla burası mezarlıktı. Kazı çalışması başlayınca bir sürü kemikler çıktı. Biz, konuya müdahale ettik. Kaymakamımızın desteği ile şu anda inşaat durduruldu. Buradan çıkan kemikleri, bir araya toplayıp gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra defnetmeyi düşünüyoruz. Bu konuda çalışmamız var. İnşaatın devam etmemesi konusunda valiliğe, kaymakamlığa ve Kültür Varlıkları Kurumu’na başvurularda bulunduk. İnşallah bu konudaki yanlıştan dönülür; bu hata düzeltilir diye düşünüyoruz” dedi. “YEREL YÖNETİMLER BUNA DİKKAT ETMELİ” Cami cemaatinden Ahmet Özkahraman da “Bu konuda başta Nurullah Bey olmak üzere gayret gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bize yakışan da budur. İnşallah bu inşaat yapılmaz. Yerel yönetimler buna dikkat etse. Başkaları meydan açmaya çalışırken bizimkiler kapatmaya çalışıyor” diye konuştu. Haber : SEFER TALAY    
Burhaniye'de Sağlık Merkezi İnşaatının Temeli Kazılırken İnsan Kemikleri Bulundu, İnşaat Durduruldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde sağlık merkezi inşaatı için temel kazılırken insan kemikleri ortaya çıktı ve kazı durduruldu. Muhyiddin-i Rumi Türbesi yanında bulunan kazı alanında eski mezarların bulunduğu iddia edildi.

Burhaniye’de, Kocacami koruma alanında yer alan eski belediye binası arsasına sağlık merkezi yapımı için başlatılan hafriyat çalışması sırasında kemiklerin çıkması vatandaşları harekete geçirdi. Burhaniyeli iş insanı Nurullah Kahraman’ın başvurusu üzerine Kaymakamlık tarafından inşaat kazısı durduruldu.

“ÇIKAN KEMİKLERİ, BİR ARAYA TOPLAYIP GIYABİ CENAZE NAMAZI KILDIKTAN SONRA DEFNETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Muhyiddin-i Rumi Türbesi yanında isimsiz mezarların bulunduğunu iddia eden iş insanı Nurullah Kahraman, “Türbenin çevresinde isimsiz mezarlar yer almaktadır. Bazı zatlar, vasiyetleri üzerine buraya defnedilmiştir. Dolayısıyla burası mezarlıktı. Kazı çalışması başlayınca bir sürü kemikler çıktı. Biz, konuya müdahale ettik. Kaymakamımızın desteği ile şu anda inşaat durduruldu. Buradan çıkan kemikleri, bir araya toplayıp gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra defnetmeyi düşünüyoruz. Bu konuda çalışmamız var. İnşaatın devam etmemesi konusunda valiliğe, kaymakamlığa ve Kültür Varlıkları Kurumu’na başvurularda bulunduk. İnşallah bu konudaki yanlıştan dönülür; bu hata düzeltilir diye düşünüyoruz” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER BUNA DİKKAT ETMELİ”

Cami cemaatinden Ahmet Özkahraman da “Bu konuda başta Nurullah Bey olmak üzere gayret gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Bize yakışan da budur. İnşallah bu inşaat yapılmaz. Yerel yönetimler buna dikkat etse. Başkaları meydan açmaya çalışırken bizimkiler kapatmaya çalışıyor” diye konuştu.

Haber : SEFER TALAY  

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.