,, ,

Browni nasıl yapılır?

Gündem 31.05.2023 - 17:00, Güncelleme: 31.05.2023 - 17:03 4049+ kez okundu.
 

Browni nasıl yapılır?

Browni nasıl yapılır? Evde browni kek nasıl yapılır? Kolay Browni nasil yapilir? Browni ıslak kekin sosu nasıl yapılır?
Browni , çikolatalı ve kekimsi bir tatlıdır. İşte basit bir browni tarifi: Malzemeler: 200 gram bitter çikolata 150 gram tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 1 su bardağı un 1/4 su bardağı kakao 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı) 1 su bardağı ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı) Yapılışı: Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Tereyağını ekleyip karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletin. Derin bir kasede toz şekeri ve yumurtaları mikserle çırpın. Karışım köpük haline gelene kadar çırpma işlemine devam edin. Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Un, kakao ve tuzu bir kapta karıştırın. Bu karışımı çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir hamur elde edin. Eğer isterseniz içerisine ceviz veya fındık içi gibi istediğiniz ekstra malzemeleri ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız browni hamurunu yağladığınız bir kare veya dikdörtgen fırın kabına dökün. Üzerini düzeltmek için spatula veya arkası düz bir bıçak kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için üzerine bir kürdan batırabilirsiniz, kürdan temiz çıkarsa browni hazır demektir. Pişme süresi fırının özelliklerine göre değişebilir, dolayısıyla kontrol etmekte fayda vardır. Fırından çıkan browniyi oda sıcaklığında biraz soğuması için bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız browniyi sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!
Browni nasıl yapılır? Evde browni kek nasıl yapılır? Kolay Browni nasil yapilir? Browni ıslak kekin sosu nasıl yapılır?

Browni , çikolatalı ve kekimsi bir tatlıdır. İşte basit bir browni tarifi:

Malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 150 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin. Tereyağını ekleyip karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Karışımı oda sıcaklığına gelene kadar bir kenarda bekletin.

  2. Derin bir kasede toz şekeri ve yumurtaları mikserle çırpın. Karışım köpük haline gelene kadar çırpma işlemine devam edin.

  3. Çikolatalı karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.

  4. Un, kakao ve tuzu bir kapta karıştırın. Bu karışımı çikolatalı karışıma ekleyin ve spatula veya tahta kaşıkla karıştırarak homojen bir hamur elde edin. Eğer isterseniz içerisine ceviz veya fındık içi gibi istediğiniz ekstra malzemeleri ekleyebilirsiniz.

  5. Hazırladığınız browni hamurunu yağladığınız bir kare veya dikdörtgen fırın kabına dökün. Üzerini düzeltmek için spatula veya arkası düz bir bıçak kullanabilirsiniz.

  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için üzerine bir kürdan batırabilirsiniz, kürdan temiz çıkarsa browni hazır demektir. Pişme süresi fırının özelliklerine göre değişebilir, dolayısıyla kontrol etmekte fayda vardır.

  7. Fırından çıkan browniyi oda sıcaklığında biraz soğuması için bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.

Hazırladığınız browniyi sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.