,, ,

BORNOVA'DA ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE

Yaşam 03.04.2022 - 10:55, Güncelleme: 03.04.2022 - 10:55 10628+ kez okundu.
 

BORNOVA'DA ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE

BORNOVA'DA ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE
Bornova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Atık Sanat Atölyesi’nde, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik düzenlendi. Otizmde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, otizmli bireylerle birlikte geri dönüştürülmüş malzemelerden hediyelik eşya yaptı.  Toplumda yüzde bire yakın oranda otizmli olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Her coğrafi bölgede, her millette ya da ailede ortaya çıkabiliyor. Maalesef bir ilacı ya da aşısı bulunmuyor. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimin kullanılmasıdır. Bu nedenle otizmin erken teşhis edilmesi de eğitim sayesinde hastalığın ilerlemesinin durdurulması ya da yavaşlatılması açısından önem kazanıyor” dedi.   Bornova Belediyesi’nin odağında her zaman insanın olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “‘Bornova Hepimizin’ diyerek çıktığımız yolda toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Bu etkinlik hem özel kardeşlerimizin kişisel gelişimi hem de geri dönüşümün önemi açısından çok değerli. Ben de burada bulunmaktan büyük keyif aldım. Başta eğitmenlerimiz olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Atık Sanat Atölyesi'nde Başkan İduğ ile resim ve geri dönüştürülmüş parçalardan hediyelik eşya yapan otizmli çocuklar ve aileler keyifli saatler geçirdi.  
BORNOVA'DA ÖZEL ÇOCUKLARA ÖZEL ATÖLYE

Bornova Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Atık Sanat Atölyesi’nde, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ne özel bir etkinlik düzenlendi. Otizmde erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, otizmli bireylerle birlikte geri dönüştürülmüş malzemelerden hediyelik eşya yaptı. 

Toplumda yüzde bire yakın oranda otizmli olduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Her coğrafi bölgede, her millette ya da ailede ortaya çıkabiliyor. Maalesef bir ilacı ya da aşısı bulunmuyor. En etkili tedavi yöntemi otizme yönelik özel eğitimin kullanılmasıdır. Bu nedenle otizmin erken teşhis edilmesi de eğitim sayesinde hastalığın ilerlemesinin durdurulması ya da yavaşlatılması açısından önem kazanıyor” dedi.  

Bornova Belediyesi’nin odağında her zaman insanın olduğunu ifade eden Başkan İduğ, “‘Bornova Hepimizin’ diyerek çıktığımız yolda toplumun tüm kesimlerini kucaklıyoruz. Bu etkinlik hem özel kardeşlerimizin kişisel gelişimi hem de geri dönüşümün önemi açısından çok değerli. Ben de burada bulunmaktan büyük keyif aldım. Başta eğitmenlerimiz olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Atık Sanat Atölyesi'nde Başkan İduğ ile resim ve geri dönüştürülmüş parçalardan hediyelik eşya yapan otizmli çocuklar ve aileler keyifli saatler geçirdi.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.