,, ,

Bilgisayarın RAM Modelini Öğrenme

Bilim-Teknoloji 30.12.2023 - 14:44, Güncelleme: 30.12.2023 - 14:44 14396+ kez okundu.
 

Bilgisayarın RAM Modelini Öğrenme

Bilgisayarın RAM Modelini Öğrenme
Bilgisayarınızın RAM modelini öğrenmenin üç yolu vardır: 1. Bilgisayarınızı açın ve RAM'lere bakın. RAM 'ler, genellikle bilgisayarınızın kasasının içinde, anakartın yakınında bulunur. RAM'leri bulmak için, bilgisayarınızın kasasını açmanız ve anakartın yakınındaki metal bir yuvalara bakmanız gerekir. RAM'lerin üzerinde, model numaraları ve diğer bilgiler yazılı olacaktır. 2. Windows'ta Komut İstemi'ni kullanın. Komut İstemi'ni açmak için, Başlat menüsüne tıklayın ve Komut İstemi'ni arayın. Komut İstemi'ni yönetici olarak açmak için, Komut İstemi'ni sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin. Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın: wmic memorychip get devicelocator, manufacturer Bu komut, bilgisayarınızdaki tüm RAM'lerin model numaralarını ve diğer bilgilerini görüntüleyecektir. 3. Üçüncü taraf bir araç kullanın. Üçüncü taraf bir araç kullanarak, bilgisayarınızın RAM modelini öğrenmek için daha kolay bir yol sağlayabilirsiniz. Bu araçlar, genellikle bilgisayarınızdaki tüm donanımı, RAM dahil, taramak ve bilgileri bir tablo veya grafikte görüntülemek için tasarlanmıştır. İşte bazı popüler üçüncü taraf RAM bilgi araçları: CPU-Z Speccy AIDA64 Extreme
Bilgisayarın RAM Modelini Öğrenme

Bilgisayarınızın RAM modelini öğrenmenin üç yolu vardır:

1. Bilgisayarınızı açın ve RAM'lere bakın. RAM 'ler, genellikle bilgisayarınızın kasasının içinde, anakartın yakınında bulunur. RAM'leri bulmak için, bilgisayarınızın kasasını açmanız ve anakartın yakınındaki metal bir yuvalara bakmanız gerekir. RAM'lerin üzerinde, model numaraları ve diğer bilgiler yazılı olacaktır.

2. Windows'ta Komut İstemi'ni kullanın. Komut İstemi'ni açmak için, Başlat menüsüne tıklayın ve Komut İstemi'ni arayın. Komut İstemi'ni yönetici olarak açmak için, Komut İstemi'ni sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı seçin.

Aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:

wmic memorychip get devicelocator, manufacturer

Bu komut, bilgisayarınızdaki tüm RAM'lerin model numaralarını ve diğer bilgilerini görüntüleyecektir.

3. Üçüncü taraf bir araç kullanın. Üçüncü taraf bir araç kullanarak, bilgisayarınızın RAM modelini öğrenmek için daha kolay bir yol sağlayabilirsiniz. Bu araçlar, genellikle bilgisayarınızdaki tüm donanımı, RAM dahil, taramak ve bilgileri bir tablo veya grafikte görüntülemek için tasarlanmıştır.

İşte bazı popüler üçüncü taraf RAM bilgi araçları:

  • CPU-Z
  • Speccy
  • AIDA64 Extreme
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.