,, ,

Bilecikli Esnaf Tosun: "Okul Kıyafetleri Geçen Yıla Göre Fiyatlar 3 Kat Arttı"

Gündem 05.09.2022 - 11:52, Güncelleme: 05.09.2022 - 11:52 4450+ kez okundu.
 

Bilecikli Esnaf Tosun: "Okul Kıyafetleri Geçen Yıla Göre Fiyatlar 3 Kat Arttı"

Bilecik’te 32 yıldır okul kıyafeti satışı yapan esnaf Nedret Tosun, "Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı" dedi.
Bilecik ’te 32 yıldır okul kıyafeti satışı yapan esnaf Nedret Tosun, "Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı" dedi. Yeni eğitim-öğretim yılı 12 Eylül’de başlıyor. Bilecikli esnaf Nedret Tosun, okul kıyafetlerinde geçen seneye göre 3 kart artış olduğunu söyledi. Tosun, şunları ifade etti: “OKUL KIYAFETİ 550 LİRA” “32 senedir bu mesleği yapıyorum. Bilecik’in eski esnaflarındanım. Okul kıyafeti ve spor giyim üzerine satış yapıyorum. Şu arada okul kıyafetleri yoğunlukta. Okul kıyafeti satıyoruz. Fiyatlar geçen seneye nazaran Türkiye şartlarında üç katı arttı. Tabii müşterilerimizden de bu konuda şikayetlerde var. Mecburen biz de yüksek fiyatlarda aldığımız için bu fiyatlara satmak zorundayız. Yine son bir haftadır işte doğal gaza, elektriğe yüzde 20 zam geldi. Mutlaka ürünlere de yansıyor bu durum. İmalatçı da haklı. “BİZE ZAM GELİYOR BİZ DE MECBUREN UYGULAMAK ZORUNDAYIZ” Bize zam geliyor biz de mecburen uygulamak zorundayız. Kiramız var, elektrik var, doğal gazımız var. 5-6 personel ile hizmet veriyoruz. Mutlaka giderler artıyor tabi. Bu yüzden de şikayetler alıyoruz. Ama yine de okul kıyafeti, insanlar bulup buluşturup almaya çalışıyor ve alıyorlar da. Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı. Ama Türkiye’de her ürünün fiyatı üç katı arttı. Normalde biz kot pantolonu geçen sene 100 liraya satıyorduk, bu sene 300 lira. Yalnız okul kıyafetinde artış değil. insanlar, ‘Geçen sene bu fiyata aldık, bu sene neden böyle’ diyorlar ama yani bizim de elimizde olan bir şey değil.” Haber: GÖKAY ŞİMŞEK  
Bilecik’te 32 yıldır okul kıyafeti satışı yapan esnaf Nedret Tosun, "Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı" dedi.

Bilecik ’te 32 yıldır okul kıyafeti satışı yapan esnaf Nedret Tosun, "Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı" dedi.

Yeni eğitim-öğretim yılı 12 Eylül’de başlıyor. Bilecikli esnaf Nedret Tosun, okul kıyafetlerinde geçen seneye göre 3 kart artış olduğunu söyledi. Tosun, şunları ifade etti:

“OKUL KIYAFETİ 550 LİRA”

“32 senedir bu mesleği yapıyorum. Bilecik’in eski esnaflarındanım. Okul kıyafeti ve spor giyim üzerine satış yapıyorum. Şu arada okul kıyafetleri yoğunlukta. Okul kıyafeti satıyoruz. Fiyatlar geçen seneye nazaran Türkiye şartlarında üç katı arttı. Tabii müşterilerimizden de bu konuda şikayetlerde var. Mecburen biz de yüksek fiyatlarda aldığımız için bu fiyatlara satmak zorundayız. Yine son bir haftadır işte doğal gaza, elektriğe yüzde 20 zam geldi. Mutlaka ürünlere de yansıyor bu durum. İmalatçı da haklı.

“BİZE ZAM GELİYOR BİZ DE MECBUREN UYGULAMAK ZORUNDAYIZ”

Bize zam geliyor biz de mecburen uygulamak zorundayız. Kiramız var, elektrik var, doğal gazımız var. 5-6 personel ile hizmet veriyoruz. Mutlaka giderler artıyor tabi. Bu yüzden de şikayetler alıyoruz. Ama yine de okul kıyafeti, insanlar bulup buluşturup almaya çalışıyor ve alıyorlar da. Çoğu okulun üç parça ürünü, örneğin pantolon, kısa kollusu, uzun kollusu 550 lira. Yani geçen sene bu rakam, 180-200 lira civarındaydı. Hemen hemen 3 katı arttı. Ama Türkiye’de her ürünün fiyatı üç katı arttı. Normalde biz kot pantolonu geçen sene 100 liraya satıyorduk, bu sene 300 lira. Yalnız okul kıyafetinde artış değil. insanlar, ‘Geçen sene bu fiyata aldık, bu sene neden böyle’ diyorlar ama yani bizim de elimizde olan bir şey değil.”

Haber: GÖKAY ŞİMŞEK

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.