,, ,

Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel için anma töreni düzenledi.

Gündem 27.03.2022 - 20:55, Güncelleme: 27.03.2022 - 20:55 4010+ kez okundu.
 

Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel için anma töreni düzenledi.

Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel için anma töreni düzenledi.
Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel’i “O Karanlıkta Bir Işık” adlı konserle andı. Konserde, Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Cengiz Özkan ve Özge Çam Doğan, Aşık Veysel’in ölümsüz eserlerini seslendirdi. Gecenin sürprizi ise Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı eserini bağlamayla çalıp söylemesi oldu.  Beşiktaş Belediyesi, 21 Mart 1973 tarihinde yaşamını yitiren Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle anma konseri düzenledi. Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerinden Cengiz Özkan ve genç kuşağın önemli kadın halk müziği sanatçılarından Özge Çam Doğan, anma programında Akatlar Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sunumunu ve moderatörlüğünü Başak İkiz’in yaptığı etkinlikte, Aşık Veysel’in dünya görüşü ve yaşamından kesitler anlatıldı. İlginin yoğun olduğu konserde, dinleyenler türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler. Konserin sonunda bağlama çalarak sürpriz yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tüm dinleyenlerle birlikte 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsü seslendirdi.  “2023 YILI DA UMARIM AŞIK VEYSEL YILI OLARAK TESCİLLENECEK”  Rıza Akpolat, Türk Halk Müziği’nin değerli isimlerini Akatlar Kültür Merkezi'nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek altını çizdi:  “Dün Aşık Mahzuni Şerif’i, bugün de Aşık Veysel’i bu sahnede andık. Aşık Veysel’le ilgili söylenmesi gerekenleri Cengiz Özkan, Özge Çam ve Başak İkiz söylediler. 13. yüzyılda Anadolu aydınlanmasını Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Ah-î Evran gerçekleştirdi. Bu yıl, UNESCO tarafından onların yılı olarak tescillendi. 2023 yılı da umarım Aşık Veysel yılı olarak tescillenecek. Cengiz Özkan Hoca’mız bizim için çok özel bir sanatçı. Her zaman yanımızda bize yoldaşlık yapan bir isim. Bu gece de bizi yalnız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.”  Akpolat, konser sonrası Tema Vakfı'na bağışlanan fidan plaketleri sanatçılara takdim ettiler.   
Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel için anma töreni düzenledi.

Beşiktaş Belediyesi, halk ozanı Aşık Veysel’i “O Karanlıkta Bir Işık” adlı konserle andı. Konserde, Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden Cengiz Özkan ve Özge Çam Doğan, Aşık Veysel’in ölümsüz eserlerini seslendirdi. Gecenin sürprizi ise Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın Aşık Veysel’in ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’ adlı eserini bağlamayla çalıp söylemesi oldu. 

Beşiktaş Belediyesi, 21 Mart 1973 tarihinde yaşamını yitiren Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle anma konseri düzenledi. Türk Halk Müziği’nin önde gelen isimlerinden Cengiz Özkan ve genç kuşağın önemli kadın halk müziği sanatçılarından Özge Çam Doğan, anma programında Akatlar Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Sunumunu ve moderatörlüğünü Başak İkiz’in yaptığı etkinlikte, Aşık Veysel’in dünya görüşü ve yaşamından kesitler anlatıldı. İlginin yoğun olduğu konserde, dinleyenler türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler. Konserin sonunda bağlama çalarak sürpriz yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, tüm dinleyenlerle birlikte 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsü seslendirdi. 

“2023 YILI DA UMARIM AŞIK VEYSEL YILI OLARAK TESCİLLENECEK” 

Rıza Akpolat, Türk Halk Müziği’nin değerli isimlerini Akatlar Kültür Merkezi'nde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek altını çizdi: 

“Dün Aşık Mahzuni Şerif’i, bugün de Aşık Veysel’i bu sahnede andık. Aşık Veysel’le ilgili söylenmesi gerekenleri Cengiz Özkan, Özge Çam ve Başak İkiz söylediler. 13. yüzyılda Anadolu aydınlanmasını Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve Ah-î Evran gerçekleştirdi. Bu yıl, UNESCO tarafından onların yılı olarak tescillendi. 2023 yılı da umarım Aşık Veysel yılı olarak tescillenecek. Cengiz Özkan Hoca’mız bizim için çok özel bir sanatçı. Her zaman yanımızda bize yoldaşlık yapan bir isim. Bu gece de bizi yalnız bırakmadığı için bir kez daha teşekkür ediyorum.” 

Akpolat, konser sonrası Tema Vakfı'na bağışlanan fidan plaketleri sanatçılara takdim ettiler. 

 

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.