,, ,

Belgrad Nerede?

Seyahat 04.01.2024 - 16:57, Güncelleme: 04.01.2024 - 16:57 10548+ kez okundu.
 

Belgrad Nerede?

Belgrad, Sırbistan’ın başkenti olup, zengin tarihi ve canlı gece hayatı ile ünlüdür
Belgrad , Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1,65 milyondan fazla metropolitan nüfusuyla Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biridir. Coğrafi olarak, Belgrad'ın koordinatları 44°49′N 20°27′E'dir. Yüzölçümü 359 km²'dir. Belgrad dört tarafı kara ile çevrili bir şehirdir. Kuzeyde Macaristan, doğuda Bulgaristan, güneyde Karadağ ve Bosna-Hersek ile komşudur. Belgrad 'a ulaşım, havayolu, karayolu ve demiryolu ile sağlanabilmektedir. Havayolu ile ulaşım: Belgrad Nikola Tesla Uluslararası Havalimanı, şehrin ana havalimanıdır. Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine otobüs, tren veya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir. Karayolu ile ulaşım: Belgrad, Avrupa'nın önemli karayolu güzergahları üzerinde yer almaktadır. Şehre, Avrupa'nın her yerinden otobüs ve feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir. Demiryolu ile ulaşım: Belgrad, Avrupa'nın önemli demiryolu ağlarına bağlanmaktadır. Şehre, Avrupa'nın her yerinden tren ile ulaşım sağlanabilmektedir. Belgrad zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir şehirdir. Şehir, Romalılar, Bizanslılar, Osmanlılar ve Avusturya-Macarlar tarafından yönetilmiştir. Bu çeşitli kültürlerin etkisi, Belgrad'ın mimarisinde, mutfağında ve yaşam tarzında görülmektedir. Belgrad aynı zamanda canlı bir gece hayatı ve eğlence kültürüne sahip bir şehirdir. Şehir, her yıl dünyanın her yerinden turistleri kendine çekmektedir.
Belgrad, Sırbistan’ın başkenti olup, zengin tarihi ve canlı gece hayatı ile ünlüdür

Belgrad , Sırbistan'ın başkenti ve en büyük şehridir. Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada yer almakta olup 1,2 milyonluk merkez nüfusu ve 1,65 milyondan fazla metropolitan nüfusuyla Güneydoğu Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biridir.

Coğrafi olarak, Belgrad'ın koordinatları 44°49′N 20°27′E'dir. Yüzölçümü 359 km²'dir.

Belgrad dört tarafı kara ile çevrili bir şehirdir. Kuzeyde Macaristan, doğuda Bulgaristan, güneyde Karadağ ve Bosna-Hersek ile komşudur.

Belgrad 'a ulaşım, havayolu, karayolu ve demiryolu ile sağlanabilmektedir.

  • Havayolu ile ulaşım:  Belgrad Nikola Tesla Uluslararası Havalimanı, şehrin ana havalimanıdır. Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Havalimanından şehir merkezine otobüs, tren veya taksi ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Karayolu ile ulaşım: Belgrad, Avrupa'nın önemli karayolu güzergahları üzerinde yer almaktadır. Şehre, Avrupa'nın her yerinden otobüs ve feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Demiryolu ile ulaşım: Belgrad, Avrupa'nın önemli demiryolu ağlarına bağlanmaktadır. Şehre, Avrupa'nın her yerinden tren ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Belgrad zengin bir tarihe ve kültüre sahip bir şehirdir. Şehir, Romalılar, Bizanslılar, Osmanlılar ve Avusturya-Macarlar tarafından yönetilmiştir. Bu çeşitli kültürlerin etkisi, Belgrad'ın mimarisinde, mutfağında ve yaşam tarzında görülmektedir.

Belgrad aynı zamanda canlı bir gece hayatı ve eğlence kültürüne sahip bir şehirdir. Şehir, her yıl dünyanın her yerinden turistleri kendine çekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.