,, ,

Basketbolda Hava Atışı Nedir?

Spor 03.01.2024 - 12:06, Güncelleme: 03.01.2024 - 12:06 27632+ kez okundu.
 

Basketbolda Hava Atışı Nedir?

Basketbolda Hava Atışı Nedir?
Basketbolda hava atışı , oyunun başlaması veya topun oyun dışına çıkması durumunda kullanılan bir yöntemdir. Hava atışı, hakem tarafından orta sahanın ortasında yapılır. Hava atışına çıkan iki oyuncu, topu kapmaya çalışır. Topu kapan oyuncunun takımı, oyuna başlar. Hava atışı, şu durumlarda kullanılır: Oyunun başlangıcında Oyun sırasında top, sahanın dışına çıkarsa Oyun sırasında top, hakemin müdahalesi sonucu oyun dışına çıkarsa Oyun sırasında top, iki veya daha fazla oyuncu tarafından aynı anda tutulursa Hava atışı, hakem tarafından yapılır. Hakem, topu havaya atar ve topu kapmaya çalışan iki oyuncuyu işaret eder. Topu kapan oyuncunun takımı, oyuna başlar. Hava atışında, oyuncular topu kapmak için ellerini ve ayaklarını kullanabilirler. Ancak, diğer oyuncuları itmek veya tutmak yasaktır.    
Basketbolda Hava Atışı Nedir?

Basketbolda hava atışı , oyunun başlaması veya topun oyun dışına çıkması durumunda kullanılan bir yöntemdir. Hava atışı, hakem tarafından orta sahanın ortasında yapılır. Hava atışına çıkan iki oyuncu, topu kapmaya çalışır. Topu kapan oyuncunun takımı, oyuna başlar.

Hava atışı, şu durumlarda kullanılır:

  • Oyunun başlangıcında
  • Oyun sırasında top, sahanın dışına çıkarsa
  • Oyun sırasında top, hakemin müdahalesi sonucu oyun dışına çıkarsa
  • Oyun sırasında top, iki veya daha fazla oyuncu tarafından aynı anda tutulursa

Hava atışı, hakem tarafından yapılır. Hakem, topu havaya atar ve topu kapmaya çalışan iki oyuncuyu işaret eder. Topu kapan oyuncunun takımı, oyuna başlar.

Hava atışında, oyuncular topu kapmak için ellerini ve ayaklarını kullanabilirler. Ancak, diğer oyuncuları itmek veya tutmak yasaktır.

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.