,, ,

Voleybol Sahasının Özellikleri ve Ölçüleri

Gündem 03.01.2024 - 12:03, Güncelleme: 03.01.2024 - 12:05 2919+ kez okundu.
 

Voleybol Sahasının Özellikleri ve Ölçüleri

Voleybol Sahasının Özellikleri ve Ölçüleri
Voleybol sahası , dikdörtgen şeklinde bir oyun alanı ve her iki ucunda da bir filedir. Oyun alanı, 18 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindedir. Oyun sahasının her kenar çizgisinden en az 3 metre mesafede boşluk kalmalıdır. ​Oyun sahasının ortasında, sahanın her iki yarısını ikiye bölen bir file bulunur. File, 2,43 metre yüksekliğindedir. Erkek voleybolunda file yüksekliği 2,43 metre, kadın voleybolunda ise 2,24 metredir. Filenin iki yanında, filenin yüksekliğini korumak için antenler bulunur. Antenlerin uzunluğu 1,80 metredir ve filenin üzerinde 80 cm genişliğinde bir alan kaplar. Oyun sahasının her iki ucunda, servis bölgesi bulunur. Servis bölgesi, arka çizginin sağ tarafında ayrılan üçte birlik bölümdür. Servis bölgesinin yan sınırları, dip çizgilerden 20 cm geriye, yan çizgilerin uzantısı olarak çizilen 15 cm uzunluğunda iki kısa çizgiyle belirlenir. Her iki kısa çizgi de servis bölgesinin genişliğine dahildir. Servis bölgesinin derinliği serbest bölgenin sonuna kadar devam eder. Voleybol sahasının zeminde, oyun için uygun ve yumuşak bir zemin olmalıdır. Zemin düz, pürüzsüz ve kaymaz olmalıdır. Voleybol sahasının aydınlatması, yeterli ve homojen olmalıdır. Voleybol sahasının özellikleri ve ölçüleri, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından belirlenmiştir  
Voleybol Sahasının Özellikleri ve Ölçüleri

Voleybol sahası , dikdörtgen şeklinde bir oyun alanı ve her iki ucunda da bir filedir. Oyun alanı, 18 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğindedir. Oyun sahasının her kenar çizgisinden en az 3 metre mesafede boşluk kalmalıdır.

​Oyun sahasının ortasında, sahanın her iki yarısını ikiye bölen bir file bulunur. File, 2,43 metre yüksekliğindedir. Erkek voleybolunda file yüksekliği 2,43 metre, kadın voleybolunda ise 2,24 metredir. Filenin iki yanında, filenin yüksekliğini korumak için antenler bulunur. Antenlerin uzunluğu 1,80 metredir ve filenin üzerinde 80 cm genişliğinde bir alan kaplar.

Oyun sahasının her iki ucunda, servis bölgesi bulunur. Servis bölgesi, arka çizginin sağ tarafında ayrılan üçte birlik bölümdür. Servis bölgesinin yan sınırları, dip çizgilerden 20 cm geriye, yan çizgilerin uzantısı olarak çizilen 15 cm uzunluğunda iki kısa çizgiyle belirlenir. Her iki kısa çizgi de servis bölgesinin genişliğine dahildir. Servis bölgesinin derinliği serbest bölgenin sonuna kadar devam eder.

Voleybol sahasının zeminde, oyun için uygun ve yumuşak bir zemin olmalıdır. Zemin düz, pürüzsüz ve kaymaz olmalıdır.

Voleybol sahasının aydınlatması, yeterli ve homojen olmalıdır.

Voleybol sahasının özellikleri ve ölçüleri, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından belirlenmiştir

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.