,, ,

Başkan Özgür Meriç Turan 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü Kutladı

Siyaset 07.04.2023 - 09:26, Güncelleme: 07.04.2023 - 09:26 7415+ kez okundu.
 

Başkan Özgür Meriç Turan 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü Kutladı

Başkan Özgür Meriç Turan 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü Kutladı
Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan Ülkemizdeki Roman  Vatandaşlarının 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü sağlık ve esenlik dilekleri ile kutladı.  Başkan Özgür Meriç Turan yayınladığı mesajında ;  Dünya Romanlar Günü ya da Uluslararası Roman Günü, Roman kültürünün kutlandığı ve Roman halkının karşılaştığı sorunlara karşı farkındalığın artırılmaya çalışıldığı bir gündür.  8 Nisan 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi, 8 Nisan gününün başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarının  sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla “Romanlar Günü” olarak kutlanılmasına ilişkindir. Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ile I. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve 2019/28 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca II. Aşama Eylem Planı (2019-2021) da  yayımlanmış olup, söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planlarında Roman vatandaşlarımızın hem kısa ve hem de uzun vadede sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesinde eğitim, sağlık, istihdam, barınma, sosyal hizmetler ve sosyal yardım alanlarına ilişkin amaç, hedef ve eylemler belirlenerek bu konularda görev alacak sorumlu ve ilgili kuruluşlar da açıkça  gösterilmektedir.  Hal böyleyken yakın bir tarihe kadar polis, asker, kaymakam, savcı, hakim vb. bazı  meslek mensubu olmalarına bile maalesef müsaade edilmemiş olan ülkemizde bugün Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Roman Vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Gününün kutlanabilmesi ise son derece manidardır.  Ayrımcılıkların ortak yaşama kültürümüzü nasıl sabote ettiği yine her türlü şüpheden uzaktır.  Tüm bu sabotelere rağmen Roman Vatandaşlarımızın ise sıkıntılara nasıl göğüs gerdikleri de yine takdire şayandır.  Ülkece ve milletçe madalyonun tek yüzüne göre yaşama lüksüne artık veda etmemiz gerektiğini yine yaşanan savaşlar ve yıkımlar bizlere açıkça göstermektedir.  Her türlü ayrımcılığın son bulması ve milli birlik ve beraberliğimizin sadece bugün değil her zaman daim olması dileğiyle, Roman Vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Gününü coşkuyla kutlar ve bu vesile ile tüm milletimize sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.  Saygılarımla.  Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı  Özgür Meriç Turan
Başkan Özgür Meriç Turan 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü Kutladı

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan Ülkemizdeki Roman  Vatandaşlarının 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü sağlık ve esenlik dilekleri ile kutladı. 

Başkan Özgür Meriç Turan yayınladığı mesajında ; 

Dünya Romanlar Günü ya da Uluslararası Roman Günü, Roman kültürünün kutlandığı ve Roman halkının karşılaştığı sorunlara karşı farkındalığın artırılmaya çalışıldığı bir gündür. 

8 Nisan 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesi, 8 Nisan gününün başta eğitim, istihdam ve iskân sorunları olmak üzere; Roman vatandaşlarının  sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zeminin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla “Romanlar Günü” olarak kutlanılmasına ilişkindir.

Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilen Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ile I. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve 2019/28 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca II. Aşama Eylem Planı (2019-2021) da  yayımlanmış olup, söz konusu Strateji Belgesi ve Eylem Planlarında Roman vatandaşlarımızın hem kısa ve hem de uzun vadede sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesinde eğitim, sağlık, istihdam, barınma, sosyal hizmetler ve sosyal yardım alanlarına ilişkin amaç, hedef ve eylemler belirlenerek bu konularda görev alacak sorumlu ve ilgili kuruluşlar da açıkça  gösterilmektedir. 

Hal böyleyken yakın bir tarihe kadar polis, asker, kaymakam, savcı, hakim vb. bazı  meslek mensubu olmalarına bile maalesef müsaade edilmemiş olan ülkemizde bugün Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Roman Vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Gününün kutlanabilmesi ise son derece manidardır. 

Ayrımcılıkların ortak yaşama kültürümüzü nasıl sabote ettiği yine her türlü şüpheden uzaktır. 

Tüm bu sabotelere rağmen Roman Vatandaşlarımızın ise sıkıntılara nasıl göğüs gerdikleri de yine takdire şayandır. 

Ülkece ve milletçe madalyonun tek yüzüne göre yaşama lüksüne artık veda etmemiz gerektiğini yine yaşanan savaşlar ve yıkımlar bizlere açıkça göstermektedir. 

Her türlü ayrımcılığın son bulması ve milli birlik ve beraberliğimizin sadece bugün değil her zaman daim olması dileğiyle, Roman Vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Gününü coşkuyla kutlar ve bu vesile ile tüm milletimize sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. 
Saygılarımla. 

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı 
Özgür Meriç Turan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.