,, ,

Başkan Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gündem 25.04.2023 - 08:57, Güncelleme: 25.04.2023 - 08:57 7335+ kez okundu.
 

Başkan Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Başkan Özgür Meriç Turan yayınladığı mesajında;  Türkiye-Avustralya ilişkilerinin tarihinde Türk ve Anzak ordularını karşı karşıya getiren Çanakkale Savaşlarının  önemli bir yer tuttuğunu belirtti. İki ülke arasında dünyada eşi benzeri bulunmayan bir şekilde, şiddetli bir savaş sırasında başlamış karşılıklı saygı ve dostluk duygularının  pekişerek günümüze kadar devam etmesinin oldukça manidar olduğunu ifade eden Turan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk' ün bu dostluğun bir ifadesi olarak 1934 yılında Avustralyalı ve Yeni Zelandalı annelere yazdığı aşağıdaki mektubu Anzak Anma Günü dolayısıyla paylaştı.  “Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.” Başkan Turan Ulu Önder' in,  “düşman” askerlerini “bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar” diye tanımlarken, bir asker ve komutan olarak, Anzaklar hakkında beslediği takdir duygularını nasıl içtenlik ve olgunlukla dile getirdiğini vurguladı.  Anzak Gününün Avustralya ve Yeni Zelanda adına savaş ve çatışmalara katılan ve bunlarda yaşamını yitiren asker ve sivillerin anıldığı bir ulusal gün olduğunu hatırlatan Turan,  Her yıl nisan ayının 25'inde düzenlenen anma törenlerinin kökeninin I. Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşan Anzak Kuvvetlerine dayanmakta olduğunu ve Cook Adaları, Niue, Pitcairn Adaları ve Tonga'da da ulusal bayram statüsünde kutlandığını belirtti.  Başkan Turan,  6546 Sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlıgı Kurulması Hakkındaki Kanun uyarınca kurulan Alan Başkanlığının Çanakkale deniz ve kara savaşlarının meydana geldiği Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanının tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yönetimini sağlamak üzere kurulmuş olmasının da  önemine dikkat çekerek, Anzak Günü vesilesiyle tüm  Çanakkale  Alan Başkanlığı Çalışanlarının gösterdiği hassasiyete teşekkür ettiğini belirterek sözlerini tamamladı.
Başkan Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan 25 Nisan Anzak Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Başkan Özgür Meriç Turan yayınladığı mesajında; 
Türkiye-Avustralya ilişkilerinin tarihinde Türk ve Anzak ordularını karşı karşıya getiren Çanakkale Savaşlarının  önemli bir yer tuttuğunu belirtti. İki ülke arasında dünyada eşi benzeri bulunmayan bir şekilde, şiddetli bir savaş sırasında başlamış karşılıklı saygı ve dostluk duygularının  pekişerek günümüze kadar devam etmesinin oldukça manidar olduğunu ifade eden Turan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk' ün bu dostluğun bir ifadesi olarak 1934 yılında Avustralyalı ve Yeni Zelandalı annelere yazdığı aşağıdaki mektubu Anzak Anma Günü dolayısıyla paylaştı. 

“Bu memleketin toprakları üzerinde kanlarını döken kahramanlar! Burada bir dost vatanın toprağındasınız.

Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yanyana, koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlâtlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır.

Huzur içindedirler ve huzur içinde rahat uyuyacaklardır. Onlar, bu toprakta canlarını verdikten sonra, artık bizim evlâtlarımız olmuşlardır.”

Başkan Turan Ulu Önder' in,  “düşman” askerlerini “bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar” diye tanımlarken, bir asker ve komutan olarak, Anzaklar hakkında beslediği takdir duygularını nasıl içtenlik ve olgunlukla dile getirdiğini vurguladı. 

Anzak Gününün Avustralya ve Yeni Zelanda adına savaş ve çatışmalara katılan ve bunlarda yaşamını yitiren asker ve sivillerin anıldığı bir ulusal gün olduğunu hatırlatan Turan, 
Her yıl nisan ayının 25'inde düzenlenen anma törenlerinin kökeninin I. Dünya Savaşı'nın Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı İmparatorluğu'na karşı savaşan Anzak Kuvvetlerine dayanmakta olduğunu ve Cook Adaları, Niue, Pitcairn Adaları ve Tonga'da da ulusal bayram statüsünde kutlandığını belirtti.  Başkan Turan, 
6546 Sayılı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlıgı Kurulması Hakkındaki Kanun uyarınca kurulan Alan Başkanlığının Çanakkale deniz ve kara savaşlarının meydana geldiği Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanının tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, geliştirilmesi, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve yönetimini sağlamak üzere kurulmuş olmasının da  önemine dikkat çekerek, Anzak Günü vesilesiyle tüm  Çanakkale  Alan Başkanlığı Çalışanlarının gösterdiği hassasiyete teşekkür ettiğini belirterek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.