,, ,

Başkan Oktay’dan Dikkat Çağrısı

Gündem 12.07.2023 - 15:12, Güncelleme: 12.07.2023 - 15:13 3432+ kez okundu.
 

Başkan Oktay’dan Dikkat Çağrısı

Başkan Oktay’dan Dikkat Çağrısı
Son zamanlarda sayısı artan yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , “Marmaris olarak yangın acısının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Buna engel olmak bizim elimizde” ifadesini kullandı. Üç yıldır yangınlarla boğuşan Marmaris ’te bu yaz da küçük çaplı yangınlar yaşanmaya devam ediyor. Ekiplerin anında müdahalesiyle büyümeden söndürülse de hava sıcaklığının artması, nemin olmayışı ve rüzgar endişeleri de büyütüyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da bir video yayınlayarak yüzde 89’u insan kaynaklı çıkan orman yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. GELECEĞİMİZ KARARIYOR Marmaris’te 2021’den beri çok büyük yangınlarla mücadele ettiklerini ve son bir ay içinde de Marmaris başta olmak üzere Milas , Ula , Datça , Köyceğiz , Aliağa gibi birçok ilçede yangınlar meydana geldiğini hatırlatan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak “Marmaris olarak yangın acısının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Yangınlar yüzünden ormanlarımızı, canlılarımızı, doğamızı, güzelliklerimizi ve yeşilimizi kaybettik. Düşüncesizce atılan izmarit, arkada bırakılan çöpler, farkına bile varılmayan cam kırıkları, sönmemiş mangal ateşi geleceğimizi karartıyor. Buna engel olmak bizim elimizde! Lütfen hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bugünlerde çok daha dikkatli olalım. Yaşamı değil, yangınları durduralım” ifadesini kullandı. 2021’DEN BERİ SAYI ARTTI Yangınlarla mücadele eden Marmaris için 2021 yılı kara bir yıl oldu. 27 Haziran’da İçmeler’de meydana gelen yangının ardından 29 Temmuz’da Armutalan’da başlayan, onlarca mahalleye sıçrayan ve 8 gün devam eden büyük Marmaris yangınında 13 bin 650 hektar küle döndü. Ayrıca evler, ahırlar ve işyerleri de zarar gördü. Bu yangının yaraları sarılmaya çalışılırken 2022 yazında ise Marmaris 4 büyük yangın daha geçirdi. 21 Haziran’da Bördübet’te çıkan yangın 4 gün sürdü; sonuçta 4 bin 208 hektar ormanlık alan etkilendi. 28 Temmuz akşamı ise Sarıana Mahallesi’nin üst kısmında yer alan ormanlık alanda yangın çıktı. Hızlı müdahale ile yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alınırken 29 Temmuz’da da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uygulama Oteline de sıçrayan başka bir yangın meydana geldi. Bu yangın da havadan ve karadan yoğun müdahale ile iki saatte söndürüldü. 21 Eylül’de ise Yalancıboğaz - Aktaş Aksaz yolu üzerinde çıkan ancak 19. saatinde kontrol altına alındı. 2023 yazına da yangınlarla girildi. Sarıana Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın tüm ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınırken 9 Temmuz da ise Değirmenyanı Mezargediği mevkiinde yangın meydan geldi. Bu yangın da büyümeden söndürüldü.
Başkan Oktay’dan Dikkat Çağrısı

Son zamanlarda sayısı artan yangınlara karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağıran Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , “ Marmaris olarak yangın acısının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Buna engel olmak bizim elimizde” ifadesini kullandı.

Üç yıldır yangınlarla boğuşan Marmaris ’te bu yaz da küçük çaplı yangınlar yaşanmaya devam ediyor. Ekiplerin anında müdahalesiyle büyümeden söndürülse de hava sıcaklığının artması, nemin olmayışı ve rüzgar endişeleri de büyütüyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da bir video yayınlayarak yüzde 89’u insan kaynaklı çıkan orman yangınlarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

GELECEĞİMİZ KARARIYOR

Marmaris’te 2021’den beri çok büyük yangınlarla mücadele ettiklerini ve son bir ay içinde de Marmaris başta olmak üzere Milas , Ula , Datça , Köyceğiz , Aliağa gibi birçok ilçede yangınlar meydana geldiğini hatırlatan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay , sosyal medya hesaplarından bir video paylaşarak “ Marmaris olarak yangın acısının ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Yangınlar yüzünden ormanlarımızı, canlılarımızı, doğamızı, güzelliklerimizi ve yeşilimizi kaybettik. Düşüncesizce atılan izmarit, arkada bırakılan çöpler, farkına bile varılmayan cam kırıkları, sönmemiş mangal ateşi geleceğimizi karartıyor. Buna engel olmak bizim elimizde! Lütfen hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üstünde seyrettiği bugünlerde çok daha dikkatli olalım. Yaşamı değil, yangınları durduralım” ifadesini kullandı.

2021’DEN BERİ SAYI ARTTI

Yangınlarla mücadele eden Marmaris için 2021 yılı kara bir yıl oldu. 27 Haziran’da İçmeler’de meydana gelen yangının ardından 29 Temmuz’da Armutalan’da başlayan, onlarca mahalleye sıçrayan ve 8 gün devam eden büyük Marmaris yangınında 13 bin 650 hektar küle döndü. Ayrıca evler, ahırlar ve işyerleri de zarar gördü.

Bu yangının yaraları sarılmaya çalışılırken 2022 yazında ise Marmaris 4 büyük yangın daha geçirdi. 21 Haziran’da Bördübet’te çıkan yangın 4 gün sürdü; sonuçta 4 bin 208 hektar ormanlık alan etkilendi. 28 Temmuz akşamı ise Sarıana Mahallesi’nin üst kısmında yer alan ormanlık alanda yangın çıktı. Hızlı müdahale ile yaklaşık 2 saat içinde kontrol altına alınırken 29 Temmuz’da da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uygulama Oteline de sıçrayan başka bir yangın meydana geldi. Bu yangın da havadan ve karadan yoğun müdahale ile iki saatte söndürüldü. 21 Eylül’de ise Yalancıboğaz - Aktaş Aksaz yolu üzerinde çıkan ancak 19. saatinde kontrol altına alındı. 2023 yazına da yangınlarla girildi. Sarıana Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın tüm ekiplerin yoğun çabası sonucu kontrol altına alınırken 9 Temmuz da ise Değirmenyanı Mezargediği mevkiinde yangın meydan geldi. Bu yangın da büyümeden söndürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.