,, ,

Azerbaycan ve Türkiye askeri işbirliğini güçlendiriyor

Dünya 28.08.2023 - 12:21, Güncelleme: 28.08.2023 - 12:21 15336+ kez okundu.
 

Azerbaycan ve Türkiye askeri işbirliğini güçlendiriyor

Aliyev, Gürak’ı ağırladı. Askeri işbirliği konuşuldu. Kardeşlik vurgusu yapıldı. Karabağ zaferi anıldı. Savunma sanayi gündemdeydi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak 'ı kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konuları ele alındı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bütün alanlarda olduğu gibi askeri alanda da başarıyla geliştiği vurgulandı. Gürak'ın göreve atandıktan kısa süre sonra Azerbaycan'a ziyarette bulunmasının önemine değinilen görüşmede bu ziyaretin işbirliğinin genişletilmesine hizmet edeceğine olan inanç dile getirildi. Azerbaycan ile Türkiye askeri kurumları arasında verimli işbirliğinin hayata geçirildiği kaydedilen görüşmede 2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan ordusunun sergilediği yüksek profesyonellik ve kahramanlık hatırlatıldı. Görüşmede ayrıca, iki ülke ordularının ortak tatbikatlarının düzenlenmesi, savunma sanayi alanında iş birliği ve savunma ilişkilerinin geliştirilmesi için diğer konular da ele alındı.
Aliyev, Gürak’ı ağırladı. Askeri işbirliği konuşuldu. Kardeşlik vurgusu yapıldı. Karabağ zaferi anıldı. Savunma sanayi gündemdeydi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak 'ı kabul etti. Görüşmede, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinin daha da güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin bütün alanlarda olduğu gibi askeri alanda da başarıyla geliştiği vurgulandı.

Gürak'ın göreve atandıktan kısa süre sonra Azerbaycan'a ziyarette bulunmasının önemine değinilen görüşmede bu ziyaretin işbirliğinin genişletilmesine hizmet edeceğine olan inanç dile getirildi.

Azerbaycan ile Türkiye askeri kurumları arasında verimli işbirliğinin hayata geçirildiği kaydedilen görüşmede 2. Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan ordusunun sergilediği yüksek profesyonellik ve kahramanlık hatırlatıldı.

Görüşmede ayrıca, iki ülke ordularının ortak tatbikatlarının düzenlenmesi, savunma sanayi alanında iş birliği ve savunma ilişkilerinin geliştirilmesi için diğer konular da ele alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.