,, ,

Ayvalık Nerede?

Seyahat 04.01.2024 - 16:37, Güncelleme: 04.01.2024 - 16:37 10197+ kez okundu.
 

Ayvalık Nerede?

Ayvalık Nerede?
Ayvalık, Türkiye'nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Ege Denizi kıyısında, Balıkesir'in en batısında yer almaktadır. Coğrafi olarak 39°42′K 26°24′D koordinatlarında yer almaktadır. Yüzölçümü 1.139 km²'dir. Ayvalık Midilli Adası'nın karşısında yer almaktadır. Ayvalık'ın karşısında Midilli şehri çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta yer almaktadır. Ayvalık tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ilçedir. İlçede, 19. yüzyıldan kalma Rum evleri, tarihi camiler ve kiliseler, Ayvalık Adaları ve Şeytan Sofrası gibi doğal güzellikler bulunmaktadır. Ayvalık her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Ayvalık 'a ulaşım, havayolu, karayolu ve denizyolu ile sağlanabilmektedir. Havayolu ile ulaşım: Ayvalık'a en yakın havaalanı, Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı'dır. Havalimanından Ayvalık'a 80 km'lik bir mesafe vardır. Havalimanından Ayvalık'a otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir. Karayolu ile ulaşım: Ayvalık, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlere karayolu ile bağlıdır. Ayvalık'a karayolu ile ulaşım, yaklaşık 5-6 saat sürmektedir. Denizyolu ile ulaşım: Ayvalık, İzmir'den denizyolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Ayvalık'a İzmir'den feribot seferleri düzenlenmektedir. Feribot yolculuğu yaklaşık 2 saat sürmektedir.
Ayvalık Nerede?

Ayvalık, Türkiye'nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Ege Denizi kıyısında, Balıkesir'in en batısında yer almaktadır.

Coğrafi olarak 39°42′K 26°24′D koordinatlarında yer almaktadır. Yüzölçümü 1.139 km²'dir.

Ayvalık Midilli Adası'nın karşısında yer almaktadır. Ayvalık'ın karşısında Midilli şehri çıplak gözle görülebilecek yakınlıkta yer almaktadır.

Ayvalık tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü bir ilçedir. İlçede, 19. yüzyıldan kalma Rum evleri, tarihi camiler ve kiliseler, Ayvalık Adaları ve Şeytan Sofrası gibi doğal güzellikler bulunmaktadır.

Ayvalık her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Ayvalık 'a ulaşım, havayolu, karayolu ve denizyolu ile sağlanabilmektedir.

  • Havayolu ile ulaşım: Ayvalık'a en yakın havaalanı, Balıkesir Edremit Koca Seyit Havalimanı'dır. Havalimanından Ayvalık'a 80 km'lik bir mesafe vardır. Havalimanından Ayvalık'a otobüs veya özel araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.
  • Karayolu ile ulaşım: Ayvalık, Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlere karayolu ile bağlıdır. Ayvalık'a karayolu ile ulaşım, yaklaşık 5-6 saat sürmektedir.
  • Denizyolu ile ulaşım: Ayvalık, İzmir'den denizyolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Ayvalık'a İzmir'den feribot seferleri düzenlenmektedir. Feribot yolculuğu yaklaşık 2 saat sürmektedir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.