,, ,

Aylardır şehidin adı parka yazılmadı AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı tepki gösterdi

Gündem 18.08.2023 - 10:10, Güncelleme: 18.08.2023 - 10:10 3850+ kez okundu.
 

Aylardır şehidin adı parka yazılmadı AK Parti Konyaaltı İlçe Teşkilatı tepki gösterdi

Konyaaltı Belediyesi’nin Şehit Astsubay Esma Çevik’in adını verdiği parka tabelayı asmamasına AK Parti tepki gösterdi.
Antalya ’nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu Mahallesi ’nde bulunan bir parkın adının Şehit Astsubay Esma Çevik olarak değiştirilmesine rağmen belediyenin tabelayı asmamasına AK Parti tepki gösterdi. AK Parti Meclis Üyeleri önerge vererek, ilçe teşkilatı imza kampanyası düzenleyerek ve parka pankart asarak parkın adının daha önce terör örgütü üyesi bir şahsa verilmek istenmesini engellediklerini ve şehidin adının yaşatılması için mücadele ettiklerini belirtti. AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar,yaptığı açıklamada, 19.11.2020 tarihinde parkın adının dhkp-c’li Korkmaz Tedik olarak verilmek istendiğini ancak AK Parti Meclis Üyelerinin bu karara itiraz ederek parkın adının Şehit Astsubay Esma Çevik olarak değiştirilmesini sağladıklarını söyledi. Bayar, ilçe teşkilatının da bu yönde kampanyalar yürüttüğünü ve yaklaşık 10 bin imza topladıklarını ifade etti. Bayar, parkın adının değiştirilmesine rağmen CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nin tabelayı asmamasına tepki göstererek, “Ancak aradan geçen zamana rağmen neden Şehitimizin adı hala parka yazılmamıştır merak ediyoruz? Vatan uğruna canını feda etmiş bir şehidimizin adının verilmesini istemek kadar doğal ne olabilir? Şehitlerimizin böyle alanlarda isimlerinin ölümsüzleştirilmesi bu alanlarda zamanını geçirecek olan geleceğimizin büyükleri çocuklarımıza da örnek olacağı gibi bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da onayladığı bir davranıştır” dedi. Bayar, parkın isimsiz bir park olmadığını hatırlatan pankart hazırladıklarını ve parka astıklarını da belirterek, “Konyaaltı Belediyesi bir tabela dahi asmayarak şehidimizin adının yaşatılacağı parkı aylardır kimliksiz bırakmıştır. Umarım bir an önce parkın adının yazılı olduğu tabelayı yakın zamanda görürüz” diye konuştu. Düzenlenen organizasyona AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri hazır bulundu.  
Konyaaltı Belediyesi’nin Şehit Astsubay Esma Çevik’in adını verdiği parka tabelayı asmamasına AK Parti tepki gösterdi.

Antalya ’nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu Mahallesi ’nde bulunan bir parkın adının Şehit Astsubay Esma Çevik olarak değiştirilmesine rağmen belediyenin tabelayı asmamasına AK Parti tepki gösterdi. AK Parti Meclis Üyeleri önerge vererek, ilçe teşkilatı imza kampanyası düzenleyerek ve parka pankart asarak parkın adının daha önce terör örgütü üyesi bir şahsa verilmek istenmesini engellediklerini ve şehidin adının yaşatılması için mücadele ettiklerini belirtti.

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar,yaptığı açıklamada, 19.11.2020 tarihinde parkın adının dhkp-c’li Korkmaz Tedik olarak verilmek istendiğini ancak AK Parti Meclis Üyelerinin bu karara itiraz ederek parkın adının Şehit Astsubay Esma Çevik olarak değiştirilmesini sağladıklarını söyledi. Bayar, ilçe teşkilatının da bu yönde kampanyalar yürüttüğünü ve yaklaşık 10 bin imza topladıklarını ifade etti.

Bayar, parkın adının değiştirilmesine rağmen CHP’li Konyaaltı Belediyesi’nin tabelayı asmamasına tepki göstererek, “Ancak aradan geçen zamana rağmen neden Şehitimizin adı hala parka yazılmamıştır merak ediyoruz? Vatan uğruna canını feda etmiş bir şehidimizin adının verilmesini istemek kadar doğal ne olabilir? Şehitlerimizin böyle alanlarda isimlerinin ölümsüzleştirilmesi bu alanlarda zamanını geçirecek olan geleceğimizin büyükleri çocuklarımıza da örnek olacağı gibi bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da onayladığı bir davranıştır” dedi.

Bayar, parkın isimsiz bir park olmadığını hatırlatan pankart hazırladıklarını ve parka astıklarını da belirterek, “ Konyaaltı Belediyesi bir tabela dahi asmayarak şehidimizin adının yaşatılacağı parkı aylardır kimliksiz bırakmıştır. Umarım bir an önce parkın adının yazılı olduğu tabelayı yakın zamanda görürüz” diye konuştu.

Düzenlenen organizasyona AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri hazır bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.