,, ,

Aydın’ın Yeni Valisi Yakup Canbolat

Gündem 10.08.2023 - 09:46, Güncelleme: 10.08.2023 - 09:46 3023+ kez okundu.
 

Aydın’ın Yeni Valisi Yakup Canbolat

Aydın’ın Yeni Valisi Yakup Canbolat
Resmi Gazete ’de yayımlanan kararnameyle Aydın Valiliği’ne Kırıkkale Valisi Yakup Canbolat atandı. Yakup Canbolat , 1969 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında Kırıkkale Valisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Canbolat, İngilizce bilmektedir. Yakup Canbolat ’ın atamasıyla birlikte Aydın’ın eski valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir Valiliği’ne atandı. Köşger, 2020 yılından beri Aydın Valiliği görevini yürütüyordu. Köşger’in yerine gelen Yakup Canbolat , önümüzdeki günlerde görevine başlamak üzere Aydın’a gelecek. Aydın hakkında bilgi Aydın, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 1 milyon 110 bin 972’dir. İlin merkezi Aydın şehridir. Aydın, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlde bulunan Afrodisias Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı, Kuşadası, Güzelçamlı Milli Parkı gibi yerler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Aydın’ın Yeni Valisi Yakup Canbolat

Resmi Gazete ’de yayımlanan kararnameyle Aydın Valiliği’ne Kırıkkale Valisi Yakup Canbolat atandı. Yakup Canbolat , 1969 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 1993 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2016 yılında Kırıkkale Valisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Canbolat, İngilizce bilmektedir.

Yakup Canbolat ’ın atamasıyla birlikte Aydın’ın eski valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir Valiliği’ne atandı. Köşger, 2020 yılından beri Aydın Valiliği görevini yürütüyordu. Köşger’in yerine gelen Yakup Canbolat , önümüzdeki günlerde görevine başlamak üzere Aydın’a gelecek.

Aydın hakkında bilgi

Aydın, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan bir ildir. Nüfusu 2020 yılı itibarıyla 1 milyon 110 bin 972’dir. İlin merkezi Aydın şehridir. Aydın, tarihi ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. İlde bulunan Afrodisias Antik Kenti, Milet Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı, Kuşadası, Güzelçamlı Milli Parkı gibi yerler ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.