,, ,

Ayastefanos Antlaşması Nedir?

Genel Kültür 27.07.2023 - 16:30, Güncelleme: 27.07.2023 - 16:32 5667+ kez okundu.
 

Ayastefanos Antlaşması Nedir?

Ayastefanos Antlaşması Kısaca Özeti Tarihi, Maddeleri (Şartları), Önemi Ve Özellikleri
Ayastefanos Antlaşması , 3 Mart 1878 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya arasında imzalanan bir barış antlaşmasıdır. Antlaşma, 93 Harbi'ni sona erdirmiştir. Antlaşmanın maddeleri şunlardır: Osmanlı İmparatorluğu , Bulgaristan Prensliği'ni kurar. Osmanlı İmparatorluğu , Sırbistan'ın bağımsızlığını tanır. Osmanlı İmparatorluğu , Karadağ'ın bağımsızlığını tanır. Osmanlı İmparatorluğu , Romanya'nın bağımsızlığını tanır. Osmanlı İmparatorluğu , Bosna-Hersek'i Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na verir. Osmanlı İmparatorluğu , Ruslara 2 milyar ruble tazminat öder. Antlaşmanın sonuçları şunlardır: Osmanlı İmparatorluğu , Balkanlarda büyük toprak kaybetti. Osmanlı İmparatorluğu 'nun Balkanlardaki hakimiyeti sona erdi. Balkanlarda yeni devletler kuruldu. Osmanlı İmparatorluğu 'nun gerilemesi hızlandı. Ruslar, Balkanlarda güçlendi. Ayastefanos Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu 'nun Balkanlarda kaybettiği toprakları geri almak için 1878 yılında Berlin Antlaşması 'nı imzaladı. Berlin Antlaşması , Ayastefanos Antlaşması 'ndan daha ağır koşullar içeriyordu.
Ayastefanos Antlaşması Kısaca Özeti Tarihi, Maddeleri (Şartları), Önemi Ve Özellikleri

Ayastefanos Antlaşması , 3 Mart 1878 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu ile Rusya arasında imzalanan bir barış antlaşmasıdır. Antlaşma, 93 Harbi'ni sona erdirmiştir.

Antlaşmanın maddeleri şunlardır:

Antlaşmanın sonuçları şunlardır:

Ayastefanos Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu 'nun Balkanlarda kaybettiği toprakları geri almak için 1878 yılında Berlin Antlaşması 'nı imzaladı. Berlin Antlaşması , Ayastefanos Antlaşması 'ndan daha ağır koşullar içeriyordu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.