,, ,

Atatürk’ün Bilime Verdiği Önem

Genel Kültür 27.07.2023 - 17:39, Güncelleme: 27.07.2023 - 17:39 5896+ kez okundu.
 

Atatürk’ün Bilime Verdiği Önem

Atatürk’ün Bilime Verdiği Önem
Mustafa Kemal Atatürk , bilime çok önem vermiştir. Bilimin, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için gerekli olduğuna inanırdı. Atatürk, bilimin önemini şu sözlerle ifade etmiştir: " Bilim aydınlığın ve kurtuluşun tek kaynağıdır." " Bilim ilerlemenin ve kalkınmanın temeli olmalıdır." " Bilim çağdaş uygarlığın en önemli unsurudur." Atatürk, bilime verdiği önemi, Türkiye'nin eğitim ve kültür alanında yaptığı reformlarla göstermiştir. Atatürk, Türkiye'de ilk üniversite olan İstanbul Üniversitesi 'ni açmış, Darülfünun'u İstanbul Üniversitesi'ne dönüştürmüş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'nı kurmuştur. Atatürk, ayrıca, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında gelişmesini sağlamak için, yurt dışından bilim adamlarını Türkiye'ye davet etmiş, burslar vermiştir. Atatürk'ün bilime verdiği önem, Türkiye'nin bugün bilim ve teknoloji alanında geldiği noktayı açıklamaktadır. Türkiye, bugün, bilim ve teknoloji alanında önemli bir yere sahiptir. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki başarısı, Atatürk'ün bilime verdiği önemin bir sonucudur.
Atatürk’ün Bilime Verdiği Önem

Mustafa Kemal Atatürk , bilime çok önem vermiştir. Bilimin, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için gerekli olduğuna inanırdı. Atatürk, bilimin önemini şu sözlerle ifade etmiştir:

" Bilim aydınlığın ve kurtuluşun tek kaynağıdır."

" Bilim ilerlemenin ve kalkınmanın temeli olmalıdır."

" Bilim çağdaş uygarlığın en önemli unsurudur."

Atatürk, bilime verdiği önemi, Türkiye'nin eğitim ve kültür alanında yaptığı reformlarla göstermiştir. Atatürk, Türkiye'de ilk üniversite olan İstanbul Üniversitesi 'ni açmış, Darülfünun'u İstanbul Üniversitesi'ne dönüştürmüş, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'nı kurmuştur. Atatürk, ayrıca, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanında gelişmesini sağlamak için, yurt dışından bilim adamlarını Türkiye'ye davet etmiş, burslar vermiştir.

Atatürk'ün bilime verdiği önem, Türkiye'nin bugün bilim ve teknoloji alanında geldiği noktayı açıklamaktadır. Türkiye, bugün, bilim ve teknoloji alanında önemli bir yere sahiptir. Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki başarısı, Atatürk'ün bilime verdiği önemin bir sonucudur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.