,, ,

Antalya Tünektepe Teleferik Faciasında 112 Kişi Kurtarıldı, 9 Kabinde Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Gündem 13.04.2024 - 10:36, Güncelleme: 13.04.2024 - 10:37 3486 kez okundu.
 

Antalya Tünektepe Teleferik Faciasında 112 Kişi Kurtarıldı, 9 Kabinde Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde kablo kopması sonucu 15 kabin havada mahsur kaldı. 112 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya 'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 10 Nisan 2024 günü bir kablo kopması sonucu 15 teleferik kabini havada mahsur kaldı. Kabinlerde mahsur kalan 112 vatandaşın tamamı yaklaşık 5 saatlik bir kurtarma operasyonuyla tahliye edildi. Ancak, 9 teleferik kabininde hala mahsur kalan kişiler olduğu ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Yaralıların durumunun ise stabilize olduğu ve hastanelerde tedavi altına alındıkları ifade edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkililer tarafından da detaylı bilgi verilmesi bekleniyor.
Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisi’nde kablo kopması sonucu 15 kabin havada mahsur kaldı. 112 kişi kurtarıldı, 1 kişi hayatını kaybetti

Antalya 'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde 10 Nisan 2024 günü bir kablo kopması sonucu 15 teleferik kabini havada mahsur kaldı. Kabinlerde mahsur kalan 112 vatandaşın tamamı yaklaşık 5 saatlik bir kurtarma operasyonuyla tahliye edildi.

Ancak, 9 teleferik kabininde hala mahsur kalan kişiler olduğu ve kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybederken, 10 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Yaralıların durumunun ise stabilize olduğu ve hastanelerde tedavi altına alındıkları ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, yetkililer tarafından da detaylı bilgi verilmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.