,, ,

Ankara’nın Antik Mekanları / Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Genel Kültür 12.05.2022 - 15:15, Güncelleme: 12.05.2022 - 15:18 8604+ kez okundu.
 

Ankara’nın Antik Mekanları / Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara’nın Antik Mekanları / Anadolu Medeniyetleri Müzesi
Ankara Kalesi’ne yakın konumda olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 2 Osmanlı yapısının (Mahmut Paşa Bedesteni ve Mehmed Paşa Hanı) birleşiminden oluşur. Mahmut Paşa Bedesteni, Fatih Sultan Mehmet’in başveziri Mahmut Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mehmed Paşa Hanı ise Mahmut Paşa’dan sonra vezir olan Mehmed Paşa tarafından yaptırılmıştır. Müzenin kuruluşu ise Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile yapılır. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara’nın ilk müzesidir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde 195.000 civarında tarihi eser bulunmaktadır. Bu eserlerden sadece 5.300’e yakını sergilenmektedir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Paleotik Çağ’dan, Bizans Dönemi’ne kadar birçok eser bulunmaktadır.
Ankara’nın Antik Mekanları / Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ankara Kalesi’ne yakın konumda olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, 2 Osmanlı yapısının ( Mahmut Paşa Bedesteni ve Mehmed Paşa Hanı) birleşiminden oluşur. Mahmut Paşa Bedesteni, Fatih Sultan Mehmet’in başveziri Mahmut Paşa tarafından yaptırılmıştır. Mehmed Paşa Hanı ise Mahmut Paşa’dan sonra vezir olan Mehmed Paşa tarafından yaptırılmıştır. Müzenin kuruluşu ise Mustafa Kemal Atatürk’ün isteği ile yapılır. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Ankara’nın ilk müzesidir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde 195.000 civarında tarihi eser bulunmaktadır. Bu eserlerden sadece 5.300’e yakını sergilenmektedir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Paleotik Çağ’dan, Bizans Dönemi’ne kadar birçok eser bulunmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.