,, ,

Ankara Kent Konseyi'nden depremzedeler için 'Komşunuzdan' kampanyası

Gündem 07.04.2023 - 12:59, Güncelleme: 07.04.2023 - 12:59 5728+ kez okundu.
 

Ankara Kent Konseyi'nden depremzedeler için 'Komşunuzdan' kampanyası

Ankara Kent Konseyi'nden depremzedeler için 'Komşunuzdan' kampanyası
Ankara Kent Konseyi ,  deprem nedeniyle bu yıl Ramazan 'ı farklı kentlerde karşılamak zorunda kalan komşular için Hatay Kadın Kooperatifleri ve lokal üreticilerle yaptığı iş birliği ile yöresel ürünlerden oluşturduğu Ramazan paketlerini kentte misafir edilen afetzede ailelere ulaştırıyor. Yeni komşuların desteği ile Ramazan paketlerinden elde edilecek gelir, Hatay bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katkı için değerlendirilecek. Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ceren Anadol yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle nice 40 yıllık komşuların bu yıl Ramazan’ı maalesef ayrı şehirlerde karşılamak zorunda kaldığını söyledi. Anadol, "Bugüne kadar o çok sevdiğiniz komşu ikramı yöresel lezzet hiç eksik olmazdı iftar sofralarında. Yine olmayacak. Komşular, her ne kadar ayrı şehirlerde olsalar da bu Ramazan’da da aynı sofrada oruç açacaklar. Üstelik yeni komşuların bu dayanışmaya verdiği destek ile. Hatay Kadın Kooperatifleri ve lokal üreticiler ile yaptığımız iş birliği ile yöresel ürünlerden oluşturduğumuz Ramazan paketlerini şehrimizde misafir ettiğimiz afetzede ailelere teslim ediyoruz" dedi. 'GELİRLE TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLENECEK' Ramazan paketlerinden elde edilecek gelirle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin destekleneceğini kaydeden Anadol,  "Ramazan paketlerinden elde edilecek gelir Hatay bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sunacak şekilde değerlendirilecektir. Şehrimizde misafir ettiğimiz ailelerimizin yeni komşuları olarak desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Hatay'daki üretici komşunuzdan sizin için sloganıyla hazırlanan Ramazan paketlerinde kullanılan ürünler şöyle; Domates salçası Biber salçası Halhalı zeytin Kırma zeytin  Tuzlu yoğurt Nar ekşisi Ceviz ve turunç reçeli
Ankara Kent Konseyi'nden depremzedeler için 'Komşunuzdan' kampanyası

Ankara Kent Konseyi ,  deprem nedeniyle bu yıl Ramazan 'ı farklı kentlerde karşılamak zorunda kalan komşular için Hatay Kadın Kooperatifleri ve lokal üreticilerle yaptığı iş birliği ile yöresel ürünlerden oluşturduğu Ramazan paketlerini kentte misafir edilen afetzede ailelere ulaştırıyor. Yeni komşuların desteği ile Ramazan paketlerinden elde edilecek gelir, Hatay bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine katkı için değerlendirilecek.

Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ceren Anadol yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremler nedeniyle nice 40 yıllık komşuların bu yıl Ramazan’ı maalesef ayrı şehirlerde karşılamak zorunda kaldığını söyledi. Anadol, "Bugüne kadar o çok sevdiğiniz komşu ikramı yöresel lezzet hiç eksik olmazdı iftar sofralarında. Yine olmayacak. Komşular, her ne kadar ayrı şehirlerde olsalar da bu Ramazan’da da aynı sofrada oruç açacaklar. Üstelik yeni komşuların bu dayanışmaya verdiği destek ile. Hatay Kadın Kooperatifleri ve lokal üreticiler ile yaptığımız iş birliği ile yöresel ürünlerden oluşturduğumuz Ramazan paketlerini şehrimizde misafir ettiğimiz afetzede ailelere teslim ediyoruz" dedi.

'GELİRLE TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLENECEK'

Ramazan paketlerinden elde edilecek gelirle tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin destekleneceğini kaydeden Anadol,  " Ramazan paketlerinden elde edilecek gelir Hatay bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sunacak şekilde değerlendirilecektir. Şehrimizde misafir ettiğimiz ailelerimizin yeni komşuları olarak desteklerinizi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Hatay'daki üretici komşunuzdan sizin için sloganıyla hazırlanan Ramazan paketlerinde kullanılan ürünler şöyle;

Domates salçası

Biber salçası

Halhalı zeytin

Kırma zeytin 

Tuzlu yoğurt

Nar ekşisi

Ceviz ve turunç reçeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve newsfindy.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.